Expres

Doliu în lumea cinematografică

Doliu în lumea cinematografică

Actrița franceză Mylene Demongeot a murit, joi după-amiază într-un spital din Paris, la vârsta de 87 de ani, după o carieră de 70 de ani, a afirmat pentru AFP reprezentanta sa de presă, conform Agerpres.

 De la trilogia „Fantomas” din anii 1960 până la trilogia „Camping” o jumătate de secol mai târziu, fiecare generaţie va avea propria sa amintire despre această actriţă îndrăgită.

Primul ei rol remarcabil a fost în „Sois belle et tais-toi” (1958), în care a jucat o contrabandistă de bijuterii în vârstă de 17 ani. De asemenea, a jucat alături de David Niven, Alain Delon, Steve Reeves, Roger Moore, Louis De Funes, etc.

La 86 de ani, după ce a învins de două ori cancerul, apoi COVID-19, a jucat în „Maison de retraite”, o comedie cu Kev Adams şi Gerard Depardieu, unul dintre puţinele filme franceze care a depăşit două milioane de spectatori în 2022. 

Doliu în lumea cinematografică. Blondă, zâmbitoare, Mylene Demongeot a fost adesea comparată cu Brigitte Bardot, cu care împărtăşea dragostea pentru animale şi pentru mediu şi chiar a fost prezentată ca rivală a acesteia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare