Expres

Doliu în alpinismul românesc…

Este doliu în alpinismul românesc…


„Acum câteva zile a trecut în neființă Paul Fozocos, un nume greu al alpinismului românesc, care ne-a fost alături de fiecare dată când Serviciul Public Local Salvamont Zărnești a organizat evenimente cu tematica salvare montană.


Nelu Pivoda ne povestește despre nea’ Paul Fozocos : «L-am întalnit și cunoscut pe nea’ Paul în anul 1975, la Padina, în Munții Bucegi la Școala de Alpinism, unde el era instructor veteran».
Nea’ Paul, așa cum obișnuiam să îi spunem, a fost prezent la aniversarile noastre cu ocazia împlinirii  celor 30 de ani de activitate Salvamont Zarnesti, 40 și ulterior 50 de ani. Din păcate anul acesta, va fi prezent doar în sufletul nostru.
Serviciul Public Salvamont Zarnesti, transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul transmis de Salvamont Zărnești.

Paul Fozokos s-a născut la Târgoviște, în data de 8 iulie 1930. În 1938, când avea opt ani, s-a mutat cu părinții la București. Fiu al unui fost ostas din vânătorii de munte, a început sã colinde la 16 ani, mai întâi prin munții Brașovului (Tâmpa și Postăvarul), apoi prin Bucegi. Clubul Alpin Român are mai multe detalii aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button