Expres

DNA a trimis Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie o copie a dosarului Tel Drum

 

Şeful interimar al DNA, Călin Nistor, a anunţat, astăzi, că o copie a dosarului Tel Drum, în care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost transmisă Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„Preluarea unui dosar nu există în procedură. Trimiterea se face fie prin declinare de competenţă, iar în situaţia în care două unităţi se declară competente sau necompetente apar aceste situaţii juridice. Corespondenţa în două situaţii a fost purtată direct cu SIIJ. Da, au fost solicitări de trimitere a dosarului. Procurorul de caz şi şeful de secţie au apreciat că revine DNA competenţa, motiv pentru care au sesizat Parchetul General pentru soluţionare. Pentru că era şi o solicitare că ar fi mijloc de probă în cazul dumnealor, noi le-am trimis şi în copie dosarul SIIJ”, a declarat Călin Nistor.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a formulat, consecutiv,  în 21 decembrie 2018, 17 ianuarie şi 31 ianuarie, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului Tel Drum de la DNA.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, va decide dacă ancheta va fi preluată de Secția de investigare a magistraților sau va fi continuată de procurorii DNA.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button