Expres

Dispar trei bănci din România. Ce se întâmplă cu clienții care aveau conturi la ele

Dispar trei bănci din România. Ce se întâmplă cu clienții care aveau conturi la ele
În 2022, două bănci au dispărut de pe piața de la noi din țară, iar în 2024 se va întâmpla același lucru cu alte trei. Una dintre instituții a fost achiziționată de Banca Transilvania. Una dintre băncile vizate este First Bank. Acest lucru se întâmplă după ce Grupul Intesa San Paolo Bank a cumpărat 99,98% din acțiunile First Bank România de la fondul american de investiții JC Flowers.

Este de așteptat ca finalizarea tranzacției să aibă loc în prima parte a acestui an. Intesa Sanpaolo Bank activează în România ca bancă universală încă din 1996, conform BNR. Compania a avut, la finalul lui 2022, o cotă de piață de 1,09%, față de 1,10%, cât a avut First Bank în aceeași perioadă.

O altă bancă ce urmează să dispară de pe piața din România este Alpha Bank. Alpha Services and Holdings și UniCredit au decis fuziunea dintre UniCredit Bank Romania și Alpha Bank Romania, motiv pentru care instituția dispare, conform economica.net.

Fuziunea dintre cele două instituții rezultă în crearea celei de-a treia bănci din România din punct de vedere al activelor totale, potrivit economica.net. Tranzacția ar urma să fie finalizată în cursul acestui an. De asemenea, și OTP Bank va dispărea de pe piața din România în 2024. Banca va fi cumpărată de Banca Transilvania, a patra pe care instituția o cumpără în ultimii 10 ani.

Banca Transilvania a preluat, în anii trecuți, și Volksbank România, Bancpost şi Idea Bank. OTP Bank avea, la jumătatea anului, active de aproximativ 20 de miliarde de lei, ocupând locul 10 pe piață.

Datorită achizițiilor făcute în ultimii ani, Banca Transilvania ocupă primul loc pe piață. A preluat Volksbank, dar și Bancpost în 2018. La vremea respectivă, instituțiile se aflau în top 10 pe piață. Idea Bank a fost achiziționată în 2022, iar acum urmează OTP Bank România.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
5 luni în urmă

Articolul e scurt si totusi ati uitat ca in titlu mai era si problema cu ce se intampla cu conturile clientilor…Aflam maine?

Back to top button