Expres

Din vrăjtor renumit, sfânt mucenic. Rugăciunea pentru izbăvirea de blesteme

  • sf-ciprian-si-iustina.jpg
 

Sfântul Mucenic Ciprian este cinstit pe 2 octombrie, împreună cu Sfânta Mucenița Iustina (foto 2). Sfântul Ciprian s-a născut în vremea domniei lui Deciu (249-251) și locuia în Antiohia (între Siria și Arabia). Înainte de a se converti la creștinism, a fost unul dintre cei mai renumiți vrăjitori, conform creștinortodox.ro. Printr-o minune dumnezeiască a primit credință în Hristos. A fost hirotonit mai întâi diacon, apoi preot și în cele din urmă episcop în cetatea Antiohiei.

Din relatarea vieții sale, aflăm că un tânăr din Antiohia, Aglaid, dorind să o ia de soție pe creștină Iustina, vine la vrăjitorul Ciprian să-i ceară ajutorul. Ciprian va încerca prin toate mijloacele să o facă pe Iustina să-i cadă în brațe tânărului Aglaid. Însă, toate eforturile acestuia au fost în zadar. Iustina a alungat prin puterea lui Hristos toată lucrarea diavolească. În fața acestei minuni, Ciprian alege să devină creștin.

„Pierzătorule și al tuturor înșelătorule, vistierule a toată necurăția și înșelăciunea, acum ți-am cunoscut neputința, că dacă de umbra crucii te temi și de numele lui Hristos te cutremuri, apoi ce vei face când singur Hristos va veni asupra ta? Dacă pe cei ce se însemnează cu crucea nu-i poți birui, apoi pe cine vei scoate din mâinile lui Hristos? Acum am cunoscut că nu ești nimic și nu poți nimic și nu ai putere de izbandire. M-am înșelat eu, ticălosul, ascultăndu-te pe ține și crezând în înșelăciunea ta; deci, depărtează-te de la mine, blestematule, depărtează-te, că de acum mi se cade mie să rog pe creștini că să mă miluiasca. Mi se cade mie să alerg la cei dreptcredincioși că să mă izbăvească și să se îngrijească pentru mântuirea mea!”, a spus Ciprian.
Merge la Episcopul Antim și primește de la acesta botezul.

Atât Ciprian, cât și Iustina, au fost aduși de păgâni în fața guvernatorului Evtolmie și supuși la multe chinuri. Din toate chinurile au ieșit nevătămați. Din acest motiv, guvernatorul îi trimite în Nicomidia la împăratul Dioclețian care îi condamnă la moarte prin sabie. Astfel, Sfântul Ciprian împreună cu Iustina au primit moarte martirică în cetatea Nicomidiei, pe 2 octombrie 304.

Din anul 1790, mâna dreaptă a Sfântului Ciprian este prezentă în Biserica Zlătari din București. Ctitorie a Spătarului Mihail Cantacuzino, Biserica Zlătari din Capitală a fost construită în anul 1705.

Încă din secolul al IV-lea, Sfântul Ciprian a fost cinstit în Biserică drept izbăvitor de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească.

Rugăciunea Sf. Mc. Ciprian pentru a scăpa de blesteme:

„Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție. Tu Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești. Și dezleagă pe robul Tău (numele) împreună cu toate ale casei lui de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri toată lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume.

Așa, Doamne, Stăpâne a toate, auzi-mă pe mine nevrednicul slujitorul Tău și dezleagă pe robul Tău (numele) de toate legăturile satanei și dacă este legat în cer, sau pe pământ, sau cu piele de animale necuvântătoare, sau cu fier, sau cu piatră, sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sânge de om, sau cu al păsărilor sau cu al peștilor, sau prin necurăție, sau în alt chip s-au abătut asupra lui, sau dacă din altă parte au venit, din mare, din fântâni, din morminte, sau din orice alt loc, sau dacă a venit prin unghii de om, de animal, sau gheare de pasăre, sau prin șerpi (vii sau morți), sau prin pământul morților, sau dacă a venit prin străpungere de ace, dezleagă-le pentru totdeauna, în ceasul acesta, Doamne, cu puterea Ta cea mare.

Tu Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunoști și știi toate, dezleagă, sfărâmă și distruge, acum, lucrările magiei, iar pe robul Tău (numele) păzește-l cu toți ai casei lui de toate uneltirile diavolești.

Zdrobește cu însemnarea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci toate puterile potrivnicilor. Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele).

Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșalele, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button