Expres

Digitalizare și telemedicină, în spitalele brașovene

Digitalizare și telemedicină, în spitalele brașovene. Consiliul Județean Brașov intenționează să acceseze fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare totală de peste cinci milioane de euro, pentru digitalizarea spitalelor clinice de interes judeţean, toate aflate în municipiul Brașov. Aleșii județeni au aprobat, într-o ședință extraordinară, participarea UAT Județul Brașov la apelul de proiecte cu titlul „Planul Național de Redresare și Reziliență. Pilonul II: Transformare Digitală, Componenta: 7 – Transformare digitală, Investiția: I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină, Investiția specifică: I3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice”.
Programul de digitalizare și telemedicină (Platforme digitale interconectate şi echipamente IT pentru implementarea eHealth) vor fi implementate în Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A.I. Sbârcea» și în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov.
Consilierii judeţeni au aprobat valorile maxime ale acestor proiecte și acordurile de parteneriat încheiate între UAT Județul Brașov şi fiecare spital în parte.
Proiectele ale căror cereri de finanţare urmează să fie încărcate în aceste zile pe platforma electronică a PNRR variază între 5,74 milioane de lei, pentru Spitalul Județean, și câte 5,79 milioane de lei, pentru celelalte patru.
Astfel, potrivit reprezentanților administrației județene, unităţile spitaliceşti administrate de CJ Braşov vor avea la dispoziţie în total peste 5 milioane de euro pentru digitalizarea totală a activităţii medicale care va determina schimbări de substanță în următoarele direcții strategice: creșterea gradului de satisfacție al pacienților care vor beneficia de îngrijire medicală; îmbunătățirea capacităților interne de administrare a pacienților și a evenimentelor medicale; realizarea unui control mai bun al costurilor spitalului prin creșterea gradului de predictibilitate al cheltuielilor şi printr-o mai bună planificare a activităților interne; automatizarea proceselor interne care sunt foarte consumatoare de timp şi care necesită multă activitate manuală; creșterea gradului de interconectivitate şi interoperabilitate atât intern, în cadrul spitalului, cât și cu alte unități medicale; creșterea nivelului de securitate și confidențialitate a datelor, .
„Digitalizarea este o componentă foarte importantă în tot ceea ce înseamnă administrația publică locală, respectiv partea de sănătate îndeobște, pentru că vrem și noi să ajungem în faza în care avem o fișă a beneficiarului, a celui care este internat într-un spital, el sau aparținătorul să aibă acces la acea bază de date, să știe exact, la orice oră, care este problema de sănătate. Pe de altă parte, medicii care sunt la un anumit spital trebuie să cunoască ceea ce se întâmplă la un alt spital, în Brașov sau în țară”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Şerban (foto 2), preşedintele Consiliului Judeţean.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare