Despre dezvoltarea urbanistică în Tractorul Nord, Șchei și zona Roman
Primarul Allen Coliban vrea să pună capăt dezvoltării urbanistice haotice, declarând: „Brașovul este un oraș deschis pentru business, însă business făcut cu cap, în colaborare cu autoritățile locale și în concordanță cu nevoile cetățenilor. În ultimele decenii, dezvoltarea urbanistică s-a făcut la întâmplare, fiecare dezvoltator imobiliar și-a ridicat apartamente după cum i-a trecut prin cap, iar autoritățile au asistat pasive, ajungându-se la situația cu care ne luptăm acum: în loc să avem creșe, grădinițe și parcuri, avem ambuteiaje la orele de vârf”.
Zona Metropolitană Brașov este printre cele mai populate din România, având 450.000 de locuitori, iar asta înseamnă că dezvoltările localităților limitrofe trebuie să țină cont de dezvoltarea Municipiului Brașov, pentru o bună conviețuire, a mai spus edilul, care, mai întâi, și-a îndreptat atenția către zona Tractorul Nord: „Pe teritoriul UAT Sânpetru, dar pe partea dinspre Brașov a Centurii Ocolitoare, se dorește construcția a 2.500 de apartamente, a căror noi locuitori vor ajunge inevitabil să treacă prin și așa supraaglomeratul 13 Decembrie pentru muncă, educație și timp liber. Nu vom permite o asemenea dezvoltare imobiliară până când nu există noi căi de legătură între Brașov și Sânpetru. Din fericire, avem soluții precum Bulevardul Narciselor. Luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că aceste dezvoltări imobiliare nu se întâmplă haotic și vom merge și în instanță” – VEZI ȘI: Primăria BRAȘOV încearcă să obțină suspendarea unor dezvoltări imobiliare de pe raza comunei Sânpetru
În privința Șcheiului, Allen Coliban a punctat: „Dealurile au început să fie ciopârțite de rechinii imobiliari în urmă cu câțiva ani, însă implicarea exemplară a comunității a pus frână favelizării cartierului. Totuși, încă există miros de dezvoltare imobiliară în zonă, iar în acest sens ne judecăm deja în instanță, unde avem peste 100 de litigii”.
Referitor la fosta Platformă Roman, primarul a subliniat că reprezintă o mare oportunitate de dezvoltare pentru Brașov: „Sunt 100 de hectare ce merită redate la viață. În cooperare cu dezvoltatorii imobiliari de bună-credință, vom veni cu un master-plan care să prevadă nevoia de parcuri și infrastructură educațională, punând interesele cetățenilor pe primul loc”.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.