Expres

Deși interzise în Brașov, blocatoarele de parcare au apărut ca ciupercile după ploaie. Amenzi de până la 2.000 de lei

Deși sunt interzise în Brașov, blocatoarele de parcare au apărut ca ciupercile după ploaie în unele zone din oraș.

Un exemplu este zona Gării – Hărmanului (foto), unde în doar câteva săptămâni au „răsărit” zeci de blocatoare. Pe lângă acestea, au rămas să ruginească și cele montate pe vremea când erau permise dispozitive de acest tip. Noile blocatoare au început să se îndesească după ce în zonă a fost dat în folosință un nou bloc. Astfel, contra sumei de aproximativ 300 de lei, unii dintre șoferi s-au gândit să-și „cucerească” loc punând blocator. Mai ales că blocatoarele de parcare se găsesc la un „click” distanță, putând fi cumpărate de pe internet. Ceea ce unii poate nu știu, însă, este că riscă amenzi pentru acest lucru. În fapt, la nivelul municipiului Brașov, cei care își montează blocatoare pe locurile de parcare riscă sancțiuni de până la 2.000 de lei (n.r. chiar dacă locul de parcare este plătit la Primărie).

„Conform HCL 927/2006, modificata, art.35, lit. b) si c), a fost interzisă montarea unor dispozitive de blocare a locurilor de parcare. Precizăm că, anterior modificărilor HCL, a fost permisă montarea acestor blocatoare. Pentru montarea unui dispozitiv de blocare pe locul de parcare, amenda este cuprinsă între 1000 și 2000 de lei”, ne-au declarat reprezentanții Poliției Locale Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
8 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

In concluzie, politia locala sa isi faca treaba. Sa-i sanctioneze pe aia de au facut paduri de blocatoare. Ca de aia e HCL, sa se stie o treaba. Si de aia e locala, sa verifice respectarea HCL. Nu sa taie… Citeşte mai mult »

Primarul brasoveanul
Răspunde la  Willy
1 an în urmă

Willy zis si trans, tu te auzi ce idiotenii scoti ??? Blocatoarele sunt permise cu exceptia celor care au luat locuri dupa 2018 si la strada, nu in parcarea de resedinta. Mai documentati-va. Si locul este 24 din 24 ore… Citeşte mai mult »

Dorel de la Primărie
1 an în urmă

parcările din jurul primăriei de ce nu sunt disponibile și cele de reședință să fie ? Lipsesc două ore , găsesc parcarea de reședință ocupată trebuie să parchez și să plătesc vis avis la P&p ? la cea cu plată… Citeşte mai mult »

Marian
1 an în urmă

Bun… si a luat cineva amenda ? Sunt sute de locuri de parcare, in Brasov, blocate ziua cand cineva ar putea parca linistit acolo. In acelasi timp nesimtirea este la nivele maxime in randul soferilor care blocheaza locurile platite fara… Citeşte mai mult »

Brai
1 an în urmă

Cu amenda e vrăjeală. Va dați seama dacă dispar blocatoarele că P&P da faliment, nimeni nu mai parchează pe parcările cu plată. E o înțelegere între primărie și P&P. Coliban sa abroge HCL că altfel e penibil. Mai poate schimba… Citeşte mai mult »

Jan din capu'satului
1 an în urmă

Sa păzească primarul parcările cu comunitarii ( care sunt și arată ca Piedone)…apropo ,la cât timp se schimbă ținuta…ca dacă apuca unu sa- ți parcheze nu îl mai scoți de acolo nici cu garda, iar dacă-l pârăsti,ai ocazia sa găsești… Citeşte mai mult »

Ala care si-a platit parcarea
1 an în urmă

Dar pe tine cine te-a pus sa scrii? Nu mai ai alte subiecte? Esti patetica!!! Nu mai are prietena ta unde sa parcheze? Poti sa-ti dai un calificativ singura, eu nu pot sa-l scriu aici…

Marius
1 an în urmă

Lipsesc 8 h Sunt la servici ,mă întorc și găsesc un alt auto parcat pe locul platit de mine , ce fac ?sun la poliție și atât . Rezultate zero . Pe str Neptun 7 respectiv 9. Se parchează de… Citeşte mai mult »

Back to top button