Expres

Demisia ministrului Educației, cerută printr-o campanie pe internet

 

O campanie care vizează demiterea Ministrului Educației, Liviu Pop, după scandalul privind introducerea manualelor de sport și dirigenție, a fost lansată pe internet, petiția fiind semnată până astăzi de peste 1.400 de persoane.

„Cerem demisia ministrului educației pentru afirmațiile mincinoase și deciziile aberante luate fără consultarea principalilor actori în actul educațional – elevii, părinții, profesorii și societatea civilă. Solicităm revocarea urgentă a ordinului trimis de Ministerul Educației la ISJ-uri, respectiv școli gimnaziale din toată țara, pentru achiziționarea manualelor de sport de la editurile preferate! Cerem cheltuirea banului public (bugetul MEN) cu bună-credință și consultarea părților interesate. Solicităm o consultare publică reală privind rectificarea bugetului MEN pentru anul școlar 2017 – 2018. Propunem prioritizarea nevoilor din sistemul de educație și alocarea bugetului MEN în funcție de prioritățile identificate prin consultare publică autentică”, scrie în petiție.

Potrivit textului petiției, printre motivele lansării campaniei se numără următoarele aspecte: „este o rușine națională să avem ministru al educației o persoană agramată”, „educația, domeniu de interes vital, este în colaps – ne trebuie oameni competenți la MEN, începând cu ministrul”, „nu mai vrem cheltuirea banului public după bunul plac, în defavoarea contribuabililor/copiilor noștri și în folosul unor interese obscure”, „ne dorim să avem un dialog bazat pe argumente, cu o persoană rezonabilă, capabilă să înțeleagă și să fie disponibilă la un dialog constructiv”.

Ministrul Educației a primit o nouă bilă „neagră” și după ce a anunțat că salariaţii din sistemul de învăţământ nu vor primi la rectificarea bugetară din septembrie plata drepturilor băneşti obţinute în urma sentinţelor judecătoreşti, el adăugând că se va încerca alocarea unor bani la rectificarea din noiembrie, însă nu se va putea achita toată suma, ridicată la circa 700 de milioane de lei la nivel naţional. „Am discutat şi acest aspect, la prima rectificare cu siguranţă nu vor primi aceste sume, ştiu şi liderii naţionali (sindicali – n.red.) pentru că vrem să fim cinstiţi cu ei, încercăm în noiembrie să plătim o parte din ele”, a declarat ministrul Liviu Pop. Sumele aşteptate de cadrele didactice trebuie plătite în urma sentinţelor judecătoreşti prin care dascălii au primit aceste drepturi aferente tăierilor de 25% din salarii efectuate în 2010. Alte două tranşe reprezentând plata acestor drepturi au fost efectuate către dascăli în anii 2015 şi 2016.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare