Expres

Declarată moartă, o femeie a rămas fără pensie

Declarată moartă, o femeie a rămas fără pensie. O femeie din Marea Britanie a rămas fără pensie timp de 3 luni și i-au fost deconectate linia telefonică și alimentarea cu energie electrică după ce a fost declarată moartă dintr-o eroare bancară, relatează The Guardian.

Marjorie Roper, în vârstă de 91 de ani, a descoperit că plata pensiei și a indemnizațiilor pe care le primea a fost sistată după ce un angajat al băncii Barclays a înregistrat-o ca decedată și i-a închis contul. Totul a început în noiembrie, când Roper a anunțat banca că soțul ei a murit și a cerut ca numele acestuia să fie eliminat din contul lor comun și înlocuit cu cel al fiicei sale, Mary.

Roper a mers de două ori la cea mai apropiată sucursală Barclays și, în ambele ocazii, angajații băncii i-au spus că a fost înregistrată ca fiind decedată. Banca a refuzat să discute cazul cu fiica sa.

Banca a blocat veniturile mamei mele și i-a tăiat singurul mijloc de a lua legătura cu lumea exterioară. În ultima lună a cumpărat mâncare cu cele 250 de lire sterline cash pe care le mai avea și este îngrozită că va rămâne fără bani. Până în prezent, Barclays nu a răspuns la solicitarea noastră să o repună în drepturi și să îi vireze pensia”, a spus Mary Roper.

Declarată moartă, o femeie a rămas fără pensie

În cele din urmă, contul lui Marjorie a fost redeschis, iar plățile au fost efectuate, după ce reprezentanții The Guardian au intervenit în acest caz.

Linia telefonică și alimentarea cu energie fuseseră deja restabilite, după ce Roper a sunat furnizorii pentru a le explica situația.

Ne cerem scuze pentru suferința și neplăcerile provocate clientei noastre. Putem confirma că plățile au fost restabilite, iar contul bancar a fost modificat”, a spus un purtător de cuvânt al băncii.

Văduva e clientă a băncii de 65 de ani

Calvarul văduvei evidențiază obstacolele cu care se confruntă clienții vulnerabili care nu au acces la servicii bancare online. Clientă a Barclays de 65 de ani, aceasta nu poate face față meniurilor automate de pe linia telefonică a serviciului pentru clienți și, de când s-a închis sucursala sa locală, este nevoită să ia două autobuze până în orașul vecin pentru a retrage bani și a-și gestiona contul.

Singura programare disponibilă pentru a solicita modificarea contului a fost la o sucursală aflată la 23 de mile distanță, unde personalul nu o cunoștea.

Ea a adus documentele necesare, dar banca a refuzat să procedeze la schimbarea de nume solicitată, deoarece nu și-a putut aminti numărul PIN puțin folosit. I s-a spus să își facă o altă programare atunci când își va aminti codul PIN.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button