Expres

Decedat în Munţii Făgăraş, alpinistul Zsolt Török va fi omagiat la Alpin Film Festival / AFF va avea loc la Braşov, Predeal şi Buşteni

 

Cea de-a cincea ediție „Alpin Film Festival”, care se va desfăşura în perioada 24 februarie – 1 martie la Braşov, Predeal (judeţul Braşov) şi Buşteni (judeţul Prahova), va fi un tribut adus alpinistului Zsolt Török, care a fost găsit decedat în luna august a anului trecut, în munții Făgăraș, unde suferise o accidentare.

„Sâmbătă, pe 28 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Personalități emblematice ale alpinismului românesc vor povesti iubitorilor de munte despre ascensiunile lui de succes, dar și despre cele mai importante expediții de-a lungul cărora i-au fost alături”, au precizat organizatorii evenimentului.

Arădeanul Zsolt Török este considerat unul dintre cei mai tehnici alpinişti români, coordonator a zeci de expediţii pe cei mai impunători munţi din lume, în Himalaya, în Alpi sau în Anzii Cordilieri.

Ca un făcut, prima sa expediție a avut loc tot în Munții Făgăraș, dar iarna. Fascinat de natură, arădeanul a explorat lumea în lung și-n lat timp de 30 de ani.

Zsolt Török s-a întors în Munții Făgăraș în 2019, într-o expediție solo care avea să fie ultima.

„Alpin Film Festival îi datorează lui Zsolt faptul că a devenit un festival consacrat, care contează, pentru că a reușit în fiecare an, încă de la înființarea sa, să se ridice la «mare înălțime» prin Gala Muntelui, unde Zsolt și-a pus tot sufletul încercând să adune în jurul ideii de performanță, de cultură a muntelui, toată suflarea celor care cunosc bine fenomenul alpinismului de performanță, istoria acestuia în România și succesele care trebuiesc amintite. Tot ce vom face pe mai departe va avea ca sursă de inspirație generozitatea și pasiunea lui Zsolt pentru cultura și educația montană”, a declarat Dan Burlac, președintele Alpin Film Festival.

AFF este unicul eveniment din România dedicat culturii și educației montane. Programul complet al celei de-a cincea ediții a festivalului va fi disponibil în curând pe https://alpinfilmfestival.ro/.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button