Expres

De ce este important să te joci cu bebelușii?

 

Ca părinte, ești primul coleg de joacă al bebelușului tău. Jocul este o modalitate distractivă de a crea o conexiune și astfel se încurajează dezvoltarea sănătoasă a copilului. În primele luni, nou-născutul dezvoltă o coordonare mână-ochi. A ajunge la lucruri, a le atinge și a învăța cum să le țină oferă o stimulare minunată.

Descoperă în continuare principalele motive pentru care este important să te joci cu bebelușii

Jucatul activ chiar începe de la naștere! Copiii foarte mici au nevoie de timp de joacă în fiecare zi, în timp ce sunt treji.

– Jocul îmbogățește emoțiile 

Când te joci cu bebelușul, scoate-ți limba pentru a-ți exprima partea amuzantă și încurajează-o și pe a lui. Și când copilul tău zâmbește, zâmbește-i imediat. 

Exprimarea și emoțiile reciproce îl învață cum arată diferitele sentimente, pentru că este primul mod de a comunica, de a interacționa și de a cunoaște lumea. Mai târziu, când va crește, îl încurajează să acționeze corespunzător atunci când este frustrat, mai degrabă decât să arunce cu o jucărie.

– Jocul creează securitate emoțională

Indiferent dacă citești sau cânți un cântec de leagăn, interacțiunea părinte-copil stabilește un sentiment de siguranță și securitate la nou-născuți. Practic, are implicații majore în dezvoltarea psihologică, pentru că transmite copiilor că sunt apreciați de părinți, de îngrijitori sau de oricine cu care interacționează.

– Jocul dezvoltă simțurile

Simțurile în devenire ale bebelușului îl ajută să se conecteze mai bine cu tine și cu lumea din jur. Dacă are sub un an, stimulează-l cu cântec sau activități bazate pe ritm. Auzul este simțul care se dezvoltă mai întâi, de aceea sunetul vocii unui părinte cântând rime este atât de important pentru cel mic.

– Jocul alimentează creșterea fizică

Oprește televizorul și începe-ți să vă mișcați. Scoate jucăriile preferate, deoarece mișcarea promovează coordonarea mână-ochi, reglează abilitățile motorii și crește forța corpului. Dacă ai nevoie de inspirație pentru a găsi jucării pentru bebeluși, pe site-ul Krbaby.ro găsești plușuri haioase și zgomotoase, cărticele sau alte jucării pentru fetițe și băieței.

– Jocul creează încredere în sine 

Când micuțul tău împinge cu succes mingea direct către tine sau se ridică pe canapea pentru a-și atinge o jucărie, de fapt câștigă siguranță de sine și devine mai încrezător în interacțiunile sale cu ceilalți. De asemenea, provocarea bebelușului tău la joacă promovează independența.

– Jocul crește curiozitatea

Dă dovadă de entuziasm și încântă-ți copilul cu personaje și povestiri din cărți. Exprimarea curiozității este un mod primordial de a stârni interesul copilului tău pentru lumea exterioară.

În cele din urmă, alege ca bebelușul tău să nu petreacă perioade lungi de timp pe un scaun sau cărucior. Evită televizorul, ecranele și alte suporturi electronice. Joaca este modul în care copiii învață – despre ei înșiși, despre ceilalți oameni și despre lumea din jurul lor. A petrece timp jucându-te cu bebelușul tău ajută la construirea încrederii, a relațiilor sociale și a abilităților de bază.

Sursa foto: Pexels.com

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button