Expres

De ce candidează Adrian Veștea tot la Brașov

De ce candidează Adrian Veștea tot la Brașov.

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a anunțat, din nou, că va candida la alegerile locale 2024, la Brașov. Ministrul, care este și liderul organizației județene PNL, a făcut referire și la o decizie recentă a PNL prin care preşedinţii filialelor judeţene PNL sunt obligaţi de conducerea partidului să candideze la alegerile locale, fie pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, fie pentru primăria reşedinţei de judeţ.

Anul acesta am avut ieșiri publice și de fiecare dată i-am asigurat pe brașoveni că obligația mea este de a candida la una dintre cele două poziții, fie cea de președinte de Consiliu Județean, fie cea de primar. De altfel, există și o hotărâre a Biroului Permanent Național a Partidului Național Liberal în care toți președinții organizațiilor județene au obligația de a se întoarce și de a candida la alegerile locale. Cred că este o dovadă de bărbăție.

Cred că fiecare dintre cei care, chiar dacă vremelnic suntem în diverse poziții, este normal să avem imagine publică, să avem opțiune de vot, să ne întoarcem la electorat ori de câte ori este cazul. De altfel, eu în ultimii 20 de ani am avut această șansă de a câștiga uninominal alegerile în pozițiile în care mi-am propus să candidez. Același lucru îl voi face și acum, iar în urma consultării cu colegii de la nivel central voi spune care este poziția pe care voi candida”, a declarat ministrul, conform PS News.

PNL va avea candidat la Primăria Brașov

Adrian Veștea s-a referit indirect și la posibilitatea ca PSD și PNL să aibă candidat unic.

Cu siguranță vom intra într-o competiție. Partidul Național Liberal va avea un candidat la Primăria Brașov, fie că voi fi eu, fie că va fi altă persoană. Am toată convingerea că despre fiecare dintre noi ar trebui să vorbească electoratul. Nu am avut niciodată intenția, chiar poate chiar și în campania electorală, de a aduce critici competitorilor mei. Permanent, în tot parcursul meu politic, m-am raportat la a spune ce pot să fac eu. Nici pe departe de mă lega de anumite situații și anumite nerealizări pe care le au competitorii mei. Prin asta am reușit de fiecare dată să conving electoratul.
Aceeași campanie pozitivă o voi duce de fiecare dată și nu mă voi referi la ceilalți contracandidați, chiar dacă ei o vor face, chiar dacă ei vor încerca cu tot dinadinsul să stârnească de la mine o astfel de abordare. Eu voi păstra aceeași decență și îi voi asigura pe toți cei care mă cunosc și mă susțin că în poziția în care voi candida voi câștiga

Despre scandalul dintre Rusu și Coliban

Chestionat în legătură cu scandalul dintre viceprimarul liberal Sebastian Rusu și primarul USR Allen Coliban, Adrian Veștea a declarat că „sunt fel și fel de abordări, abordări pe care eu nu le-aș fi făcut niciodată”.
Cred că modul în care am făcut management în administrația publică în cei 20 de ani a fost un exemplu de bune practici. Nu am creat adversități. Marea majoritate, chiar dacă majoritatea hotărârilor, fie de Consiliul Local (n. n. – a fost primar al orașului Râșnov, din 2024 până în 2012), fie de Consiliul Județean, s-au luat în unanimitate, de fiecare dată am încercat să fiu transparent, să prezint situațiile și în același timp să-mi respect colegii. Nu cred că este o abordare corectă. Sunt fel și fel de abordări ale unor primari sau președinți de consilii județene pe care eu nu le îmbrățișez, inclusiv cele care țin până la urmă de alocarea sumelor ca pentru echilibrarea bugetelor autorităților locale.

Am făcut în așa fel încât să creez principii și să aloc sumele de bani care erau la dispoziția Consiliul Județean într-un echilibru, în așa fel încât nicio formațiune politică sau nicio localitate, fiindcă până la urmă nu cred că ai voie să condamni locuitorii dintr-o anumită localitate că au o anumită culoare politică. Și atunci astfel de abordări eu le-am avut în decursul timpului și ele pot fi verificate”.

Amintim că, după ce a fost anunțat că va trebuie să se mute în sediul administrativ al Cimitirului Municipal, viceprimarul liberal Sebastian Rus a dat în judecată administraţia locală şi pe primarul Allen Coliban şi a obţinut în instanţă îndepărtarea sigiliului de pe uşa biroului său din sediul Primăriei (detalii aici).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
2 luni în urmă

Candidează la Iașov pentru că populimea din Râșnov îi știe problemele penale. Ei au mai votat și un alt penal, moldogoții, unul cu scripca. Analfabet dar de-al lor.

Back to top button