Expres

Dan Diaconescu, proces pierdut

Dan Diaconescu a pierdut procesul cu cele 24 de televiziuni şi publicaţii pe care le-a acuzat de „linșaj mediatic”, informează presa centrală. Fostul patron OTV a pierdut a deschis procesul după ce instituțiile de presă au publicat informații din dosarul în care este acuzat de acte sexuale cu minore.

Decizia instanței nu este definitivă. Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, a fost trimis în judecată, în luna august a anului trecut, pentru acte sexuale cu minore şi folosirea prostituţiei infantile în formă continuată. După ce a fost arestat preventiv, acesta a fost eliberat și plasat sub control judiciar.

La rândul său, Dan Diaconescu a dat în judecată 24 de televiziuni și publicații pentru „linșaj mediatic”, dar Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea lui ca materialele publicate în mass-media despre dosarul acestuia să fie eliminate. Judecătoria Sectorului 1 a respins, ca neîntemeiată, solicitarea lui Dan Diaconescu şi l-a obligat să plătească respectivelor publicaţii cheltuieli de judecată de aproximativ 40.000 lei, notează știrile PRO TV.

„Reclamantul a devenit subiectul unei virulente campanii de presă, victimă a unui adevărat linşaj mediatic”, a scris Dan Diaconescu în cererea de chemare în judecată. „Prin campania de presă negativă exercitată de părţi, nu numai că s-a atentat la imaginea, numele, reputaţia şi activitatea profesională a reclamantului, fiind defăimat şi denigrat, aducându-se grave prejudicii de imagine, prin încălcarea prezumţiei de nevinovăţie, dar au fost diseminate/divulgate în spaţiul public date şi informaţii cu caracter nepublic/confidenţial din dosarul penal nr.1865/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa”, a mai susținut fostul patron al OTV.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button