Expres

Cutremur puternic în zilele următoare – a prognozat cercetătorul olandez Frank Hoogerbeets

Cutremur puternic în zilele următoare. Acesta este anunțul specialistului care a prezis cutremurele din Siria și Turcia cu trei zile înainte de a se produce.

„O convergență a geometriei planetare critice în jurul datei de 2 și 5 martie poate duce la o activitate seismică mare până la foarte mare. Posibil chiar și un cutremur de mare forță în jurul 3-4 martie și/sau 6-7 martie”, a declarat Frank Hoogerbeets.

Cutremur puternic în zilele următoare

El a relatat că seismul ar putea avea o magnitudine de 7-8 grade pe scara Richter: „Ar putea fi de magnitudine medie 7, dar și mult peste magnitudinea 8. Nu exagerez, nu încerc să creez teamă. Acesta este un avertisment. Geometria planetară critică pe care o vedem este cunoscută pentru a provoca evenimente seismice majore sau mari. Și nu ar trebui să îl subestimăm”.

Frank Hoogerbeets și-a extins teoria: „S-ar putea să nu fie doar un singur eveniment seismic mare. Ar putea fi mai multe evenimente seismice cu mult peste magnitudinea 6 în această primă săptămână din martie. Am putea avea de-a face cu două scenarii. Fie vom avea cel mai mare eveniment seismic în jurul datei de 3 sau 4, imediat după geometria planetară critică din data de 2. Sau apoi poate și o creștere seismică după data de 5, care va fi în jurul datei de 6, 7, la momentul lunii pline. Sau am putea vedea o creștere seismică suplimentară în jurul datei de 3, 4 și apoi cel mai mare eveniment seismic în urma geometriei planetare pe 5 și va fi în jurul datei de 6, 7 cu luna plină. Dar prima săptămână din martie va fi critică. Extrem de critică”.

Cine este Frank Hoogbeerts

E un binecunoscut prognozator de cutremure și cercetător la SSGEOS. În prezent, el este în trend pe platformele de social media, datorită predicției sale exacte despre recentul cutremur dezastruos din Turcia. 

Pagina sa de Twitter (1,2 milioane de urmăritori) oferă o serie de postări interesante. Variază de la știri despre cutremure majore până la previziuni bazate pe analiza datelor. Frank Hoogbeerts împărtășește adesea informații detaliate despre citirile seismice. Dar și imagini din satelit care arată unde au avut loc sau este posibil să apară „tremurături” în curând.

În plus, oferă actualizări cu privire la noile cercetări legate de tehnologia de predicție a cutremurelor și de aplicarea acesteia în diferite țări de pe glob. Toate sunt prezentate cu un stil vizual unic, prin care cititorii săi înțeleg ce se întâmplă în orice moment.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Dacă zice un deviant olandez…
Deviantul nostru din presa brașoveană, viligheiul, ce zice? Nu mai crește niciun lucovid, nu se mai actualizează niciun nazi-pass? De „slava” nu mai pomenește nimic?

jonelul
1 an în urmă

Mananci rahat domnule Frank, la fel ca si cei care afirma ca ai fi prezis matale cutremurele din Turcia cu 3 zile inainte de a se produce. Ai prezis pe ma-ta !

1 an în urmă

[…] Seismul, cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter, s-a înregistrat astăzi, la ora 8.18, în județul Covasna. […]

1 an în urmă

[…] Institutul Național pentru Fizica Pământului, acesta a avut loc la o adâncime de 15 kilometri. Seismul a fost cel mai aproape de orașele: Tg. Jiu (16 km nord-vest), Drobeta Tr. Severin (66 km nord-est) […]

Back to top button