Expres

Cutremur în zona Vrancea

Cutremur în zona Vrancea. Un cutremur s-a produs vineri la prânz și în zona seismică Vrancea.

Actualizare

Magnitudinea a fost revizuită la 3,3 grade pe scara Richter. Și adâncimea, la 120 de km.

Spre deosebire de cutremurele din Gorj, care sunt de suprafață, seismul din Vrancea s-a produs la adâncime.
În ziua de 3 Martie 2023, la ora 12:34:50 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 140km.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70km E de Brasov, 79km NE de Ploiesti, 114km S de Bacau, 120km V de Braila, 121km V de Galati, 130km N de Bucuresti, 152km NE de Pitesti, 185km E de Sibiu, 195km N de Ruse, 195km SV de Iasi
”, a anunțat inițial Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur în zona Vrancea. Este cea mai importantă zonă seismogenă din România. Se produc seisme subcrustale – de adâncime, dar și crustale. Celelalte zone, cum ar fi Făgăraș – Câmpulung sau cea din Gorj, dau doar crustale.
De la primul cutremur din Gorj, din 13 februarie (5.2 grade), în Vrancea s-au produs doar patru. Pe 13 februarie, de 2.5, pe 22, de 2.7, pe 1 martie, de 2.9, și cel de azi.

Cutremurele pot fi simțite de oameni de la magnitudinea de 3 grade pe scara Richter. Dacă sunt crustale și oamenii se află în zona epicentrală. Seismele sub 4 grade Richter nu produc de obicei pagube.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button