Expres

Cutremur de peste 4 grade în Vrancea

Cutremur de peste 4 grade în Vrancea. Un seism mediu, cu magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter, s-a produs în urmă cu puțin timp în județul Buzău – zona seismogenă Vrancea, transmite Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„În ziua de 11.03.2023, 14:09:20 (ora României), s-a produs în zona Vrancea, Buzău, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.2, la adâncimea de 118,4 km. Intensitate II.
Cutremurul s-a produs la 51km NV de Buzău, 61km V de Focșani, 63km SE de Sfântu-Gheorghe, 66km E de Brașov, 72km NE de Ploiești”
.

Cutremur de peste 4 grade în Vrancea. Este primul seism subcrustal (de adâncime) de peste 4 grade din acest an, din zona Vrancea. Ultimele au avut loc în decembrie 2022.

Cel mai puternic cutremur din acest an, din România, a avut magnitudinea 5.7 grade pe scara Richter și s-a produs în zona Gorj, în 14 februarie. Fiind un cutremur crustal (de suprafață), a avut peste 1.000 de replici, cu intensități maxime de 4,3 grade.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button