Expres

Cum se fierbe corect porumbul. Ponturi ușor de pus în practică

Cum se fierbe corect porumbul…

Piețele sunt pline nu doar de fructe delicioase, ci și de știuleți de porumb, numai buni de fiert. Deși nu există o anumită rețetă de porumb fiert, sunt persoane care nu știu exact ce au de făcut pentru a se bucura de acest preparat, care ne amintește multora de copilărie. Iată câteva ponturi pentru un rezultat bun.
Pe vremuri fierbeam porumb obișnuit, însă de mai mulți ani a apărut pe piața din România soiuri de porumb dulce. Acesta fierbe mult mai repede, este dulceag, iar boabele nu au coajă groasă care să-ți rămână între dinți.
Porumbul dulce este mai deschis la culoare, pănușele lui sunt de un verde mai deschis, bobul este lăptos, mai rotund.

Cum alegem porumbul de fiert

Porumbul de pus la fiert trebuie să fie proaspăt, să nu aibă pănușele ofilite, ci de un verde deschis. Desfaceți pe o lungime panușele și observați boabele de porumb. Acestea trebuie să fie rotunjoare, fără spații între ele (să fie lipite unele de altele) și pe cât posibil, să nu aibă părți negre, mucegăite sau cu dăunători. Daca înțepăm un bob de porumb, trebuie să iasă un lichid ușor lăptos. De aceea se numește și „porumb de lapte”.

Cum fierbem porumbul

Știuleții de porumb se desfac din frunze și se curăță de mătase. Tăiem cotorul tare și vârfurile țuguiate care nu prea au boabe, precum și eventualele zone cu boabe stricate.
Dacă știuleții sunt prea mari, putem să îi rupem în două, pentru a încăpea în oală. Alegem o oală încăpătoare. Căptușim fundul ei cu frunze de la porumb și începem să așezăm știuleții de porumb. Unele persoane pun la fiert și mătasea, deoarece este considerată sănătoasă. Peste știuleți așezăm restul frunzelor. Copleșim porumbul cu apă caldă (să fie 3-4 degete peste porumb) și adăugăm o linguriță de sare. Unii pun și o linguriță de zahăr la fiert (la porumbul clasic, nu la cel dulce). Oala se acoperă cu un capac și se pune pe foc. Porumbul fierbe în 20 – 30 de minute, mai ales la început de sezon, ajungând la circa 30-40 de minute mai târziu, în vară. Timpul se calculează de când începe să clocotească apa. Cel mai sigur este să testați dacă a fiert porumbul așa cum vă doriți gustând un bob.
În ceea ce privește servirea, Unele persoane adaugă sare peste porumb și când mănâncă, însă este mai sănătos să ne limităm la sarea pusă la fiert.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button