Expres

Cum să previi indigestia de Paște

Cum să previi indigestia de Paște

Ouă, stufat și ciorbă de miel, friptură, pască sau cozonac sunt doar câteva dintre alimentele tradiționale care se găsesc pe masa de Paște. Aceste alimente sunt însă greu de digerat, în special dacă sunt combinate și consumate în exces. Pentru a te bucura de o masă de sărbătoare fără probleme, alături de familie este indicat să ții cont de anumite reguli.

Carnea de miel conține cantități mari de grăsime și purine care îngreunează metabolismul, nu trebuie consumat cu alcool în exces. Persoanele care au ținut post trebuie să aibă mare grijă la masa de Paște și să nu facă abuz alimentar. Această categorie de persoane este cea mai predispusă la indigestii și alte probleme digestive. Abuzul de alimente bogate în grăsimi, sare și zahăr, alături de alcool, pot declanșa crize pancreatice extrem de severe. Astfel, la masa de Paște este indicat să mâncăm puțin și des. Dacă ai timp, după masă fă și puțină mișcare, deoarece aceasta stimulează digestia.

Ai grijă cum combini mâncărurile

Asocierile nepotrivite și nesănătoase de la masa de Paște pot agrava problemele stomacale și deschid calea către indigestii. Este indicat să nu combini carnea de miel cu cartofi prăjiți. Pentru tradiționala friptură de miel alege salate ușoare, din legume și crudități. Cozonacul și pasca trebuie consumate la cel puțin o oră după masă. Este indicat să eviți și combinațiile de alimente grase, condimentate cu alcoolul, cofeina și sucurile carbogazoase.

După masă consumă felii de ananas sau kiwi, care stimulează și ușurează digestia. Ai grijă și la consumul de alcool, deoarece în combinație cu alimentele grase provoacă indigestie. În timpul mesei încearcă să nu bei foarte multă apă. Așteaptă cel puțin 30 de minute după masă. Evită sosurile grase cu smântână, îndulcitorii artificiali, pâinea sau mămăliga.

Indigestia nu este o afecțiune propriu – zisă ci un set de simptome care sunt descrise general prin disconfort stomacal. Printre simptomele indigestiei se numără balonarea, greața, arsurile și durerile stomacale. Chiar dacă indigestia se tratează rapid cu diverse medicamente, există însă și situații grave, care necesită asistența medicală.

Sursa Sfatul medicului


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre


0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button