Expres

Cum să faci cel mai bun vin fiert

Cum să faci cel mai bun vin fiert…

Sezonul rece este mai „dulce” la o cană de vin fiert. Această băutură este perfectă în zilele friguroase. Vinul fiert se prepară ușor, rapid și încălzește sufletele tuturor.

Ingredientele cele mai folosite la vin fiert bun sunt următoarele: zahăr, condimente precum batoane de scorțișoară, cuișoare, piper, anason și fructe precum felii de portocale și mere. 
Spre exemplu, unii români îmbunătățesc vinul fiert cu dafin, coriandru și chiar cimbru. Mai nou, se poate adăuga și puțină lămâie și chiar nucșoară măcinată. Pașii de urmat:

• Vinul se pune la fiert la foc mediu, într-o oală în care se adaugă și câteva linguri de zahăr. Amestecați până acesta se dizolvă.

• După ce vinul se apropie de punctul de fierbere, adăugați fructele spălate și tăiate felii (portocală, măr etc.).

• Puneți condimentele dorite (cuișoarele, batonul de scorțișoară și anasonul etc).

• După ce fierbeți totul, opriți focul, acoperiți oala cu un capac și lăsați totul la infuzat pentru câteva minute.

• Serviți vinul fierbinte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button