Expres

Cum (NU) trebuie transportați copiii în autoturisme! Recomandările polițiștilor de la IPJ BRAȘOV

  • InCollage_20220823_143736737_299729.jpg
  • InCollage_20220823_143536109_299730.jpg
 

Polițiștii brașoveni continuă activitățile din cadrul Campaniei „Misiune Zero Copii neasigurați”, pentru prevenirea victimizării copiilor, pasageri în autovehicule. Activitățile se desfășoară în parteneriat cu un lanț de benzinării.

În cadrul acestei campanii, agenții amintesc, printre altele, de importanța folosirii dispozitivelor de siguranță (scoică, scaun, înălțător) pentru minori.

Copiii până la aproximativ 12 ani au nevoie de diferite tipuri de dispozitive de siguranță auto. Scaunele auto oferă cea mai bună protecție copiilor în cazul unui accident rutier, de la naștere și până ajung la înălțimea potrivită pentru a purta centura de siguranță. Există mai multe tipuri de scaune auto pentru copiii pasageri, catalogate în funcție de vârstă și greutate (scăunele cu standardul R44) și în funcție de înălțime (scăunele cu standardul R129, i-size).
Cel mai important, la alegerea scaunului, trebuie făcută o verificare în legătură cu îndeplinirea standardului de siguranță la nivel european, și anume R44, sau R129 (i-size), ceea ce înseamnă că scaunul a fost testat și certificat pentru siguranța copilului”, au explicat reprezentanții Poliției Județene Brașov.

Totodată, scaunul auto trebuie să se potrivească cu greutatea și înălțimea copilului (verificați întotdeauna manualul de instrucțiuni al produsului).

Țineți cont că nu toate scaunele auto se potrivesc oricărui tip de autovehicul. Asigurați-vă că cel pe care doriți să-l cumpărați încape în autovehiculul pe care îl dețineți și se potrivește pe locul unde va fi fixat.

Atunci când călătoresc cu mașina, copiii sunt cel mai în siguranță pe bancheta din spate. Scăunelele orientate cu spatele la sensul de mers trebuie utilizate pentru copiii mai mici de 15 luni și este recomandată continuarea utilizării acestora până la vârsta de 4 ani, doar dacă producătorul permite acest lucru și doar dacă airbagul este dezactivat.

Nu vă grăbiți să treceți la înălțător. Verificați dacă copilul poate să stea corespunzător pe toată durata călătoriei, fără să alunece în față sau în lateral și fără să modifice centura mașinii. De regulă se poate trece la utilizarea acestui sistem dacă copilul are cel puțin 18 kg și cel puțin 4 ani împliniți.

Copiii pot utiliza doar centura de siguranță atunci când stau cu tot spatele lipit de scaunul din mașină, centura trece perfect între gât și braț, pot îndoi genunchii perfect pe marginea scaunului din mașină, partea de jos a centurii stă cât de jos posibil, cei mici stau confortabil pe toată durata călătoriei cu respectarea mențiunilor făcute anterior.

Poate fi folosit un scaun second-hand dacă acesta nu a fost implicat într-un accident rutier și prezintă toate elementele de siguranță pentru ancorarea în mașină.

PĂRINȚI! Purtați întotdeauna centura de siguranță atunci cănd călătoriți cu mașina, indiferent dacă sunteți conducător auto sau pasager. Oferiți-le copiilor un bun exemplu în ceea ce privește siguranța și respectarea regulilor în circulația rutieră”, au mai transmis reprezentanții IPJ Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button