Expres

Cum depozitezi mâncarea și alimentele eficient? 3 sfaturi esențiale

 

Modul in care depozitezi si pastrezi atat alimentele de baza, cat si mancarurile preparate poate influenta intr-o masura semnificativa si gradul in care acestea isi pastreaza proprietatile nutritive sau in care devin daunatoare pentru sanatate.

Astfel, este necesar sa stii cum sa gestionezi pastrarea alimentelor in bucatarie pentru a nu-ti pune in pericol sanatatea si pentru a nu ajunge in situatia de a arunca alimente neconsumate, facand risipa. In acelasi timp, eficienta cu care abordezi depozitarea alimentelor te va ajuta sa te bucuri de ele mai mult timp si sa faci economii financiare, deoarece nu te vei mai regasi in situatia in care alimentele de acasa s-au stricat si trebuie sa comanzi ceva de mancare.

Iata ce trebuie sa faci pentru a pastra mancarea in conditii sigure

Ofera maximul de atentie alimentelor tale, deoarece acestea se pot degrada daca nu sunt pastrate in conditii optime. Pentru acest lucru, trebuie sa le asiguri spatiul si temperatura necesare, iar acestea vor rezista pentru o perioada mai lunga de timp. Poti tine cont de cateva sfaturi care sa te ajute sa pastrezi si sa depozitezi mancarea si alimentele in mod corespunzator.

Pastreaza alimentele in limita spatiului pe care il ai la dispozitie

Chiar daca inghesuiala nu este o problema pentru alimente, trebuie sa te limitezi intr-un anumit spatiu. In schimb, trebuie sa iei in considerare faptul ca aerul rece are nevoie de spatiu pentru a circula in frigider si a mentine alimentele la temperatura optima. Din acest motiv, aglomerarea alimentelor limteaza acest spatiu si alimentele nu mai beneficiaza de aceeasi temperatura.

Pentru a beneficia de mai mult spatiu, poti alege combine frigorifice de la Ideall, astfel incat sa asiguri un mediu potrivit alimentelor. In plus, vei putea depozita in acelasi loc mai multe tipuri de produse alimentare care au nevoie de conditii diferite.

Nu pastra in frigider alimente care rezista la temperatura camerei

Anumite alimente nu trebuie sa stea in frigider. Acestea au rezistenta destul de buna la temperatura camerei si se degradeaza greu. In acelasi timp, sunt alimente obisnuite care se consuma in mod frecvent in orice casa. Dintre acestea, se pot enumera rosiile, ceapa sau cartofii, alimente pe care le poti gasi oriunde si care intra in compozitia multor mancaruri. Avand in vedere faptul ca sunt atat de populare, rareori se intampla ca acestea sa fie pastrate intr-o camara sau o pivnita pentru o perioada prea lunga de timp, astfel incat sa se strice.

In schimb, alimente precum carnea, ouale sau lactatele trebuie tinute tot timpul la temperaturi scazute.

Aranjeaza alimentele in frigider

Toata lumea stie ca, daca vrei sa pastrezi alimente pe termen lung sau daca ai unele care se degradeaza usor, trebuie sa le bagi in congelator. In schimb, putini oameni stiu ca, in frigider, temperatura nu este aceeasi peste tot. De exemplu, in partea superioara este mai rece decat in partea inferioara sau in lada de la baza. De aceea, este important sa aranjezi alimentele de sus in jos, de cele mai sensibile la cele mai rezistente din frigider.

Prin urmare, asigura-te ca pastrezi alimentele si mancarurile in conditiile optime, astfel incat sa te bucuri de ele pentru o perioada mai lunga de timp.

Sursa foto: Envato.com

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button