Expres

Cum decurge colaborarea cu o agenție SEO?

O agenție SEO de top furnizează, la ora actuală, servicii integrate (conexe) de optimizare a site-urilor pentru motoarele de căutare și, totodată, servicii opționale acestei tehnici de e-marketing. Spre exemplu, agențiile care țintesc spre vârful pieței – atât pentru sine, ca nivel de profesionalism, cât și pentru clienții pe care îi dețin în portofoliu, ca nivel de performanță / rezultate – oferă în prezent, pe lângă Search Engine Optimization (SEO), inclusiv campanii de tip PPC (Pay Per Click).

O astfel de agenție SEO, cu o viziune amplă și modernă asupra mediului online deosebit de concurențial în termeni de business, îmbină cele două tehnici de marketing digital pentru a se detașa cu succes de propria competiție și, totodată, pentru a oferi diverșilor clienți satisfacție maximă.

Oricum, în definitiv, cele două tehnici de promovare aduse în discuție sunt de la sine înrudite, ambele făcând parte din categoria SEM – Search Engine Marketing (e-marketing prin motoarele de căutare). Așadar, asocierea acestora este, într-un fel, absolut firească, pentru a genera cât mai mult trafic pentru site-urile beneficiare; atât trafic organic, cât și trafic plătit, dacă situația dată necesită abordarea mai multor modalități de promovare pe Internet, în paralel.

O agentie SEO cu aspirații înalte își va implementa, prin urmare, propriul departament (in-house) specializat în PPC sau, după caz, va recurge la colaborarea cu o terță parte în acest sens. Totodată, pe lângă serviciile înrudite, agențiile moderne furnizează și servicii opționale, precum: gestionarea comunicării de tip Social Media (crearea de mesaje / postări) sau chiar realizarea și trimiterea periodică a Newsletter-ului.

Așadar, nimic nu este lăsat la voia întâmplării de o agenție SEO care ține la satisfacția clienților și, implicit, la imaginea sa și forța organizațională raportate la domeniul în care activează – marketing digital, în general, respectiv Search Engine Optimization și tot ce înseamnă aceasta, în particular.

Articole asemănătoare
| MyTex.ro
Cum decurge colaborarea cu o agenție SEO? 10

Colaborarea cu o agenție SEO, indiferent de tipologia și specificul business-ului pe care fiecare client în parte îl deține – fie că vorbim de afaceri mici, medii sau mari, fie de magazine online sau simple pagini web de prezentare (rezervare servicii / efectuare programări) –, este definită printr-un caracter eminamente strategic.

1. În primul rând, va avea loc o discuție preliminară între client și agenție. În această etapă se vor aborda aspecte precum: specificul business-ului, nevoile acestuia și așteptările clientului, gradul competiției etc. Totodată, clientului i se va explica în detaliu ce înseamnă și cum funcționează SEO, precum și care este perspectiva de reușită. Deci, se vor trasa niște obiective, niște indici de performanță, ceea ce va implica și consultanță de business.

2. Ulterior, se vor crea bazele necesare procesului de implementare SEO. Va avea loc un audit al site-ului, dacă acesta există deja. În caz contrar, dar nu numai, agenția va pune la dispoziția clientului inclusiv un web designer / programator. În urma auditului, analizându-se site-ul din punct de vedere tehnic, structural și UX (User Experience), se va emite o listă de recomandări și observații aferente. În paralel, se va realiza un research de cuvinte cheie și expresii de căutare relevante pentru business-ul în cauză, ce va sta la baza arhitecturii de link-uri a site-ului.
3. În a treia etapă, va avea loc demararea implementării procesului de optimizare SEO în sine. Site-ul va trebui să devină perfect funcțional din punct de vedere SEO: să nu conțină erori, să dispună de texte și meta tag-uri personalizate ș.a.m.d. Pe lângă optimizarea on-page, optimizarea off-page (comunicate de presă și advertoriale) va contribui în mod constant la obținerea unor poziții fruntașe în topul SERPs (paginile cu rezultate de căutare Google).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button