Expres

Cum alegi bormașina potrivită nevoilor tale?

În fiecare gospodărie pot apărea momente în care ai nevoie de o bormașină. Fie că ai nevoie să înșurubezi sau să deșurubezi anumite elemente, fie că vrei să găurești un substrat, bormașina este unul dintre obiectele „omniprezente” în orice atelier. Dacă vrei să alegi o bormașină și nu știi exact care sunt aspectele la care trebuie să fii atent, am pregătit pentru tine câteva informații care s-ar putea să îți fie de folos. 

Alege bormașina în funcție de puterea acesteia

Probabil știi deja, bormașinile sunt categorisite în funcție de puterea lor și astfel, cu cât o bormașină este mai puternică, cu atât ea va fi mai bună. Poți comanda aici o bormașină și te poți orienta după specificațiile de putere, astfel încât produsul ales să satisfacă cât mai bine cerințele tale în ceea ce privește eficiența. Puterea bormașinilor se măsoară în volți, iar această caracteristică poate fi găsită pe fișa tehnică de produs sau, mai simplu, direct în câmpul de caracteristici din site-ul magazinelor specializate în materiale de construcții și dispozitive de lucru aferente lucrărilor de construire. 

Alege bormașina în funcție de tipul încărcării

Bormașinile pot fi de două feluri, și anume, cele care se încarcă cu ajutorul unui acumulator și cele cu fir, care se încarcă direct la rețeaua de electricitate. Este ușor de înțeles faptul că o bormașină va fi cu mult mai eficientă atunci când este alimentată direct la electricitate, însă, în același timp, avantajul major al acumulatorilor este acela că permite o manevrare mult mai facilă a dispozitivului.

Acumulatorii însă nu stochează la fel de multă putere și acest lucru se traduce printr-o eficiență mai slabă. Este, așadar, nevoie să optezi între cele două tipuri de produse, cu avantajele și dezavantajele pe care le oferă fiecare dintre acestea. 

Alege bormașina în funcție de buget

Bugetul este cel care dictează cel mai adesea clasa din care face parte o bormașină. Pentru a putea ști ce fel de bormașină vei alege, prima dată va trebui să te gândești la prețul pe care ești dispus să îl aloci în acest sens. Vei vedea că în magazinele mari, cunoscute, vei putea găsi o multitudine de astfel de produse care îți pot oferi eficiență, așadar, nu trebuie să te temi dacă prețurile pe care le găsești pe internet depășesc bugetul tău alocat.

Alege bormașina în funcție de greutate

Greutatea unei bormașini influențează modul în care vei lucra cu aceasta și implicit eficiența în muncă. O bormașină grea va fi destul de dificil de gestionat, mai ales în lucrări în plan vertical și deasupra capului. Optează, așadar, pentru bormașini pe care să le poți mânui cu ușurință, astfel încât să nu resimți efortul ca fiind peste capacitatea ta de a-l gestiona. 

Alege o bormașină în funcție de brand

Capitalismul a adus cu sine și oportunitatea dezvoltării și a alegerii. Unii producători și-au păstrat renumele, iar, în timp, au devenit foarte cunoscuți pentru produsele de calitate pe care le oferă. 

Este recomandat să faci o mică documentare înainte de a alege pentru a putea vedea care sunt acele branduri care îți pot oferi satisfacția în ceea ce privește produsele achiziționate. 

Chiar dacă pare un clișeu, de cele mai multe ori produsele mai scumpe sunt și cele mai bune, deoarece în preț nu se vede doar brandul, ci și atenția la detalii și calitatea oferită produselor.

Atunci când alegi o bormașină este recomandat să ai în vedere toate aceste detalii pentru a fi sigur că alegi un produs care să te poată ajuta să realizezi proiectele pe care vrei să le pui în practică. Discută cu specialiștii și alege bormașinile cu funcții suplimentare, care îți pot ușura munca, iar în acest fel vei fi mulțumit de alegerea făcută!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Geh-r9A4RBg

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button