Expres

Cu organele genitale la vedere în stația RAT / „Ce se poate face?!”

Cu organele genitale la vedere în stația RAT. „Ce se poate face?!”. O brașoveancă a pus această întrebare prezentând, pe un grup de Facebook, situația care o îngrijorează.
„Deși cu siguranță mulți dintre dvs, cunoașteți cazul, doresc să postez aici situația gravă a unui om fără casă, care își face veacul în stația RAT Căprioara, de lângă gară. Stație foarte aglomerată mereu, plină de copii… Acest om trebuie ajutat! Din câte am înțeles, poliția și primăria nu au făcut încă nimic. Pe lângă faptul că acest om are nevoie de ajutor, reprezintă un pericol atât pentru el, cât și pentru oamenii din jur. Miroase foarte urît, este foarte murdar, bea mereu și stă cu organele genitale la vedere. Ce se poate face?!”.

Ce se poate face?! Părerile internauților sunt împărțite. Unii îl blamează, mulți îl compătimesc, alții arată cu degetul spre autorități, iar cele două tabere se acuză reciproc.

„Bine că are bani de bere, nenorocitul naibii! Nu merită ajutat nici cât e negru sub unghie!”.

„Omul e bolnav, are nevoie de ajutor specializat, e treaba autorităților”.

„În primul rând oamenii sunt vinovați, nu ar trebui să îl susțină cu bani. De băut știe, dar de spălat nu știe, ar trebui puși la muncă, nu stimulați cu bani că sunt săraci”.

„A fost profesor universitar și cine știe ce depresie a avut, nu mai judecați”.

Mai multe persoane susțin că omul este din Dobîrlău, unde are casă și că ar avea și familie. Ba că ar fi încercat autoritățile și cunoscuții să-l ajute, chiar internându-l, dar fără succes.

„Acest om are casă în Dobîrlău, dar nu vrea să stea acasă, îi place viața asta pe străzi, are probleme cu sănătatea mintală”.

„Are casă în Dobîrlău… casă pe care nu a mai îngrijit-o… avea o gospodărie în adevăratul sens al cuvântului”.

„I-a murit mama, am auzit că are un frate, dar nu vrea să știe de el. Nimeni nu ridică un deget, deși se vede că suferă și că are nevoie de ajutor! Nici măcar nu răspund la mesajele primite persoanele care ar putea să-l interneze într-un centru”.

„Știți cum e proverbul ăla, cum îți asterni, așa dormi! Așa și el, ce să-l ajuți, dacă el așa și-a ales să trăiască, poți să-i întinzi la mâini de ajutor, cu duiumul, el tot la aceea viața se întoarce, care au picat în patima băuturii sau a drogurilor, nu cred că se mai fac oamenii, indiferent cât i-ai ajuta!”.

Un comentariu mai amplu decât postarea vine de la altă brașoveancă.

Primăria Municipiului Braşov poate nu ați fost sesizați pe alte căi… vă aduc la cunoștință situația domnului din imagini.
Fiind «ocrotitorii» ai cetățenilor din Bv, și acest om este un cetățean, sub hainele murdare și îmbibat de alcool, chiar de-al nostru, care poate în viața lui a fost plătitor de impozite și taxe, la fel ca noi toți! Trebuie tratat cu demnitate.
Astfel, prin intervenția organelor abilitate avute în subordine, prin sesizare din oficiu, vă rog să… vă sesizați. Avem spital de psihiatrie cu diverse specializări și servicii, inclusiv secția de dezintoxicare/dezalcoolizare. Sub supraveghere medicală adecvată, tocmai pt acești cetățeni există spitale de stat pt care plătim taxe și impozite, acesta este rostul spitalelor.
Imaginile reflectă gravitatea situației! Cercetați legea privind internarea medicală de urgență, inclusiv partea cu internarea nevoluntară și vedeți că aveți chiar dreptul, dar și obligația să interveniți prin organele din subordine, jandarmi, pompieri, poliție ș.a.
Se observă clar că cetățeanul este sub influența alcoolului, posibil alcoolic, degradarea fizică se vede, inclusiv cea psihică. Situația impune să luați măsuri de urgență, trimiteți un echipaj, să-l transportați la spitalul de psihiatrie, căci eu văd, la fel ca și alți cetățeni ai Bv, pericolul social iminent referitor la viața acestui om, cât și un posibil pericol pentru noi, ceilalți.
Nu putem fi ignoranți doar pentru că este cerșetor, iar viața lui ar fi mai puțin importantă, în astfel de cazuri, dvs vă revine obligația să vă sesizați din oficiu. Are dreptul să primească medicația și îngrijirea necesară într-un spital de psihiatrie, respectiv secția de dezalcoolizare așa cum prevede legea, până la ameliorare și pericolul pt el însuși sau pt societate este înlăturat.
Organele genitale la vedere arată degradarea psihică în care se află. Vă rog să luați măsuri! Avem instituții care se ocupă de cazuri deosebite. Nu ignorați, viața are prioritate, inclusiv a domnului din imagini”
.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Amira
1 an în urmă

Avem un minister care ar trebui să se ocupe de astfel de situați,plus instituții locale dar nimeni nu le intind o mănă.In spitale nu s-au făcut investiti,spitale pentru dezalcoolizare nu mai sunt.La Sibiu este unul privat unde are activitate și… Citeşte mai mult »

Back to top button