Expres

CTP explică conflictul din Israel

CTP explică conflictul din Israel. Gazetarul Cristian Ttudor Popescu (CTP) a comentat cu privire la conflictul armat din Israel, explicând faptul că Hamas greșește, iar această strategie este una sinucigașă. Celebrul jurnalist a mai subliniat faptul că Israelul este cel care ține în viață Fâșia Gaza, iar acest atac va „reteza tuburile” care o țineau în viață.

Ce e în spatele și ce e în fața măcelăriei Hamas

Atacul Hamas asupra Israelului este un act masiv de terorism ucigaș, dar unul și mai mare de terorism sinucigaș. În spatele măcelăririi și răpirii civililor, tineri, femei și copii, atât israelieni, cât și turiști din SUA și Europa, pot fi Iranul – nemulțumit de cursul spre normalizare al relațiilor Israelului cu țările arabe, în primul rând Arabia Saudită – și Rusia: un alt focar de conflict sângeros reduce presiunea asupra războiului dus de Putin împotriva Ucrainei cu metode similare, omorârea țintită a civililor. Dar Iran și Rusia sunt departe în spate. În fața acestor atrocități dincolo de uman, și aproape, se află palestinienii din suprapopulata Fâșie Gaza.

Știți cum arată Gaza? Ca o adunătură de Ferentari și Rahove în deșert. În Gaza nu crește nimic, nu există agricultură, nici industrie, orașele sunt niște aglomerări de blocuri jupuite și murdare, cu gunoaie covor printre ele. În schimb, vezi circulând peste tot vehicule negre 4×4 cu mitraliere montate pe ele.

Energia electrică, apa, combustibilii, alimentele, toate vin din Israel. Palestinienii din Gaza trec granița, se duc să muncească pe teritoriul evreiesc și cară acasă de acolo sarsanale cu alimente și produse de uz curent.

Gaza este un bolnav uriaș, hrănit și ventilat artificial de evrei. Ca în aceste condiții să te năpustești asupra simplilor israelieni, exterminându-i într-o veselie, înseamnă și să-ți condamni propriii conaționali. Pentru extrema dreaptă, reprezentată de cinicul fără scrupule Netanyahu, puternic contestat prin uriașe demonstrații cetățenești, atacul Hamas vine mânușă, la fel ca pentru Iran sau Rusia. Cu siguranță, amenințarea rostită de el, că vor trece Gaza prin foc și sabie, va fi pusă în practică. Este deja.

Dincolo de orice socoteli politice internaționale, cu cuțitele cu care i-au ucis pe tinerii dansatori și cântăreți la Festivalul de la granița Israel-Gaza, asasinii Hamas au retezat tuburile aparatelor din Israel care țineau Gaza în viață”, a scris CTP pe facebook, potrivit romaniatv.net.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button