Expres

Cristian Cioacă ar putea fi eliberat mai devreme din închisoare

Cristian Cioacă ar putea fi eliberat mai devreme din închisoare pentru bună purtare. Acesta avea de executat 15 ani şi opt luni, după gratii. Pedeapsa inițială fusese de 18 ani. El este acuzat de uciderea soției sale, avocata brașoveană Elodia Ghinescu. Dar și de accesarea fără drept a accesarea ilegală a e-mail-ului acesteia.
Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a vorbit duminică la Antena 3 despre această situaţie. Ea consideră că instanța din Pitești a trecut cu vederea unele aspecte relevante în dosar.
„Iniţial, pedeapsa a fost mai mare, de 18 ani. Însă dumnealui (n.r. – Cristian Cioacă) a contestat sporul ce i s-a acordat. Instanţa din Piteşti i-a înlăturat din spor şi au rămas doar 15 ani şi opt luni. Din acest considerent spun eu că nu a avut în vedere la acel moment – şi poate că nici la acest moment nu o să aibă în vedere – adevăratele aspecte care ar conta în acest dosar şi anume: faptul că dumnealui nu a recunoscut niciodată săvârşirea faptei, că a săvârşit fapte deosebit de grave, a încercat să şteargă urmele crimei, a dat publicităţii conţinutul corespondenţei electronice a Elodiei.
Instanţa ar trebui să aibă în vedere aceste aspecte şi nu că a avut un comportament normal în închisoare, aşa cum trebuie să îl aibă orice deţinut. Eu am suspiciuni în modul în care se va desfăşura şi acest dosar”, a declarat avocata.
Cristian Cioacă ar putea fi eliberat mai devreme din închisoare pentru bună purtare. Crina Radu crede că bărbatul a primit tratament preferenţial în închisoare pentru că a fost poliţist.

A beneficiat de anumite avantaje. Colegii dumnealui au spus aceste lucruri. În ziua de Crăciun a ieşit în permisie. Alţi deţinuţi nu au avut această posibilitate. Faptul că dumnealui a fost poliţist şi provine din Piteşti, poate că acest lucru l-a ajutat”.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] pentru luni, 23 ianuarie.În 19 iunie 2014, Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat definitiv pe Cristian Cioacă la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor […]

11 luni în urmă

[…] Ghinescu a vorbit despre sumele de bani pe care Cristian Cioacă le datorează familiei Elodiei și copilului […]

Back to top button