Expres

Creșele din Brașov rămân deschise în vacanță

Creșele din Brașov rămân deschise în vacanță

Astăzi s-a încheiat primul modul educațional la creșele din Brașov, iar această săptămână a fost una de evaluare, dar și de activități ale copiilor și cadrelor didactice, la care au fost invitați să participe și părinții. Și pentru că este toamnă, cu toții au realizat expoziții având această temă. Cot la cot, cei mari și cei mici au realizat animăluțe vesele din legume sau fructe, decorațiuni din frunze, au decorat dovleci, și chiar au făcut salate de fructe sau au pus murături.
„Am organizat în această săptămână activități de evaluare cu tematică de toamnă. Acestea s-au desfășurat în toate creșele, cu sprijinul părinților, iar în unele creșe, în unele grupe s-au organizat activități comune – cadre didactice, copii, părinți – deoarece pentru noi este extrem de important să includem părinții în procesul de adaptare al copiilor, să comunicăm cu aceștia prin interacțiuni deschise. Construirea unor relații pozitive cu părinții și lucrul în parteneriat cu aceștia este crucial pentru Creșa Brașov, deoarece dorim să punem bazele unui parteneriat solid creșă – familie“, a explicat Georgiana Buta, directoarea serviciului public Creșa Brașov.
Anul acesta, deși este pentru prima dată când structura anului școlar pentru unitățile de educație timpurie antepreșcolară este aceeași cu cea stabilită pentru învățământul preșcolar (potrivit HG 566/2022), iar cadrele didactice au dreptul legal la concediu în perioada vacanței, creșele vor rămâne totuși deschise.
„Creșa Brașov funcționează pe tot parcursul anului, inclusiv în timpul vacanțelor școlare, perioadă în care se organizează activități educaționale recreative. Părinții care doresc să-și aducă copiii la creșă în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2023 au completat cereri din timp, înștiințându-ne în acest sens“, a mai precizat directoarea serviciului Creșa Brașov.


În municipiul Brașov funcționează în prezent 9 creșe, cu un număr total de 1.186 de copii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button