„Cornul, laptele și mărul” pentru elevii și preșcolarii din județ
Consiliul Judeţean Braşov a anunţat că, de săptămâna viitoare, preşcolarii şi elevii din judeţ (cu excepţia celor din municipiul Braşov) vor beneficia de produse lactate, de panificaţie şi fructe asigurate prin Programului pentru şcoli al României. Aceste produse vor ajunge zilnic (de luni până vineri, când sunt perioadele de cursuri) la 36.644 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi preşcolari din grădiniţele publice şi private cu program de 4 ore.
CJ Braşov a finalizat procedurile de achiziţie pentru furnizarea şi distribuirea lactatelor, produselor de panificaţie şi fructelor pentru anul şcolar 2022-2023 şi a transmis comunicările către ofertanţi. Contractele au fost întocmite şi sunt în procedură de semnare, iar de îndată ce această etapă se va încheia, va începe livrarea produselor în unităţile de învăţământ.
Achiziție pe 18 loturi
Conform informaţiilor administraţiei judeţene, valoare totală estimată a produselor pentru anul şcolar 2022–2023 a fost de 9.141.945 lei (fără TVA). Achiziţia a fost realizată defalcat, pe zonele judeţului (Braşov, Codlea, Făgăraş, Râşnov, Rupea, Săcele) şi pe produsele furnizate (lapte UHT şi iaurt, corn şi biscuiţi, respectiv mere), rezultând astfel 18 loturi.
Termenul final pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pe 24 august 2022, iar după verificarea condiţiilor de participare şi parcurgerea etapelor de evaluare a propunerilor tehnice şi financiare, au fost desemnate firmele câştigătoare.
Astfel, produsele lactate (lapte UHT, iaurt) vor fi asigurate de SC Agro-Pan-Star SRL în toate cele şase zone ale judeţului, valoarea totală a contractului de furnizare fiind de 3.882.358 lei.
Produsele de panificaţie (cornuri şi biscuiţi) sunt asigurate de două firme, respectiv Asocierea SC Lido Gîrbea SRL – SC Agrosemcu SRL – SC Pan Abacs SRL – SC Voipan Sil SRL (pentru zonele Braşov, Codlea, Râşnov şi Săcele, valoarea contractului fiind de 2.392.833 lei) şi SC Fagul Impex SRL (pentru zonele Făgăraş şi Rupea, valoarea contractului fiind de 1.849.002 lei).
Şi merele vor fi distribuite în unităţile şcolare din judeţ de doi operatori economici, respectiv SC Pan Abacs SRL (pentru zonele Braşov, Codlea, Râşnov şi Săcele, în baza unui contract în valoare de 1.038.246 lei), respectiv SC Fagul Impex SRL (pentru zonele Făgăraş şi Rupea, valoarea contractului fiind de 802.279 lei).
Funcționarii din CJ vor monitoriza programul
„Pentru mulţi copii care provin din familii cu posibilităţi financiare modeste, aceste produse distribuite în şcoli sunt importante şi aşteptate cu bucurie. Pentru unii dintre ei cornul şi laptele reprezintă singura masă sigură a zilei, dar şi motivaţia de a veni la şcoală în fiecare zi. Am finalizat în cel mai scurt timp posibil această procedură de achiziţie, pe care am iniţiat-o încă din iulie, însă am fost nevoiţi să prelungim termenul pentru depunerea ofertelor până în 24 august, deoarece în 10 august a apărut o hotărâre de Guvern care a ajustat limita valorică zilnică a produselor per elev, ceea ce a dus la modificarea valorii estimate a achiziţiei. Sperăm că furnizorii îşi vor face treaba în cele mai bune condiţii, astfel încât copiii să beneficieze de produse conforme cerinţelor din caietul de sarcini. Funcţionarii din executivul judeţean vor verifica modul în care firmele se achită de sarcinile asumate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.
Între beneficiarii produselor achiziţionate de Consiliul Judeţean Braşov nu se regăsesc preşcolarii şi elevii din municipiul reşedinţă de judeţ, deoarece pentru produsele care le sunt destinate, procedurile de achiziţie sunt derulate de Primăria Municipiului Braşov.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.