Expres

Controale silvice, pe șosele și la gatere din județul Brașov (video)

Controale silvice, pe șosele și la gatere din județul Brașov…

În perioada 18 – 20 octombrie a.c., în județul Brașov au fost organizate acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic.
În cadrul acestor acțiuni, au fost controlați 8 agenți economici, care au ca obiect de activitate prelucrarea, depozitarea și comercializarea materialului lemnos și au fost verificate 348 mijloace de transport. Au fost constatate o infracțiune prevăzută de Codul Silvic și 96 de contravenții, fiind aplicate amenzi de 84.000 lei (23 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Lg.171/2010 și 73 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea altor acte normative decât cele la regimul silvic).


„De asemenea, în cadrul efectuării acestor acțiuni, a fost confiscată o cantitate totală de 181 mc material lemnos, în valoare de 68.600 lei. Din cantitatea totală de material lemnos confiscat, o cantitate de 77 mc (cherestea și lemn rotund) a fost confiscată fizic, iar diferența de 104 mc (cherestea și lemn rotund) a fost confiscată valoric, urmare a constatării unor diferențe între stocurile existente în SUMAL 2.0 și stocurile faptice existente la locurile de depozitare, precum și pentru nerespectarea prevederilor legale referitor la utilizarea SUMAL 2.0″, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.


Șapte persoane au fost prinse în timp ce transportau cu autoulilitare sau cu căruțe diferite cantități de material lemnos, fără ca acestea să fie însoțite de documente specifice înregistrate în aplicația SUMAL.2.0, fapt pentru care s-a procedat la sancționarea acestora conform prevederilor Lg.171/2010, iar materialele lemnoase au fost confiscate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button