Expres

Concert caritabil pentru diaspora ucraineană

Concert caritabil pentru diaspora ucraineană. Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel din str. Mureșenilor găzduiește astăzi concertul caritabil „Da Pacem, Domine” (Dă pace, Doamne!). Concertul, care începe la ora 19.30, are drept temă muzica corală din Ucraina.
Scopul acestuia este de a aduce în atenția publică cultura unei țări vecine, care se află în cea mai dificilă și dramatică situație din istoria recentă.
Confruntate cu un război nedorit, multe familii din Ucraina au ales să se refugieze în țări mai sigure. Dar în adâncul inimilor sunt și rămân traumele, temerile și un puternic dor de casă.
Pentru diaspora ucraineană din Brașov, acest concert este o reîntâlnire muzicală cu patria lor. Iar pentru brașoveni poate fi descoperirea unei culturi despre care nu știau prea multe.
Concertul, o coproducție a Corului Bach al Bisericii Negre și a Ansamblului vocal Korinnya, format din membri ai Operei din Odesa, aduce la Brașov lucrări mai puțin cunoscute ale repertoriului coral ucrainean. Veți putea audia creații ale unor compozitori precum Berezovsky, Leontovich, Bortnjansky, Diletsky, Verbitsky, Stetsenko, Shuk și alții. La orgă: Ursula Philippi, dirijor: Steffen Schlandt. Un videograf din Odesa va proiecta imagini din Ucraina.
Concertul caritabil are ca scop strângerea de fonduri pentru ucrainienii aflați în centrul de primire CATTIA.
Bilete la magazinul Inspiratio din Curtea Bisericii Negre și online aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 luna în urmă

Ne doare in curtici. In schimb citeam zilele trecute cum ca jeleul deviant cere ca tarile europene sa le trimita inapoi rachetii fugiti. Normal, sa isi apere tara, averile miliardarilor putred de bogati si terenul pe care l-au cumparat amerlocii.

Willy
Răspunde la  Raoke
1 luna în urmă

Haleu! Te-ai dat de gol, gaspadin! Te doare la CURtici? Te-a vizitat Putinci? Ati facuti curcubitaceee? V-ati distrat?

Raoke
Răspunde la  Willy
1 luna în urmă

Deviantule de rit pidosnic, pune mâna pe lopată și marș la săpat șanturi pentru celalalt deviant de-al tău, jeleul perciunat. Arată că-i iubești pe racheții neonaziști, diribaule.

Willy
1 luna în urmă

Slava Ukraina! Glorie soldatilor ucrainieni care imbraca rusnacii in paltoane de scandura!

Raoke
Răspunde la  Willy
1 luna în urmă

Diribau, ia cu ,, slava” și marș cu lopata să-i ajuți pe racheții neonaziști. Acolo trebuie trimiși devianții iubitori de obiele ciolovece.

Back to top button