Expres

Comprest Brașov – comunicat de presă

Referitor la evenimentele din data de 04.12.2022, de pe podul de la Dârste, în calitate de operator de deszăpezire, directorul general Alexandru TĂNASE a făcut următoarele precizări: 

„În această perioadă se află în derulare Planul de măsuri stabilit de autoritatea contractantă pentru sezonul de iarna 2022-2023. Așa fiind în dimineața de 04.12 echipajul operativ a executat intervenția zilnică pentru prevenirea și combaterea poleiului (împrăștiere fondant chimic în amestec cu inhibitor de coroziune) în jurul orelor 6, astfel cum rezultă din înregistrările sistemului de monitorizare GPS, puse la dispoziția autorităților. Acțiunea s-a desfășurat în acord cu prevederile normativului tehnic AND 525/2013 care stabilește intervalul orar 3.00-7.00 pentru efectuarea acestor intervenții specifice de verificare a stării drumului si prevenție.

La data și ora accidentului menționat, temperaturile înregistrate în municipiul Brașov erau pozitive, circulându-se în condiții de ceață densă și chiciură, ce impuneau atenție sporită și reducerea vitezei în zona podurilor și sensurilor giratorii.

Nicio solicitare de intervenție din partea unităților de patrulare ale politiei rutiere ce monitorizează traficul rutier nu a fost formulată în dispeceratul societății înainte de ora 8.15 (ora probabilă a accidentului).

Reamintim, totodată, că timpul de intervenție la solicitarea autorității contractante este de 30 de minute de la primirea cererii de acționare,  timp de reacție pe care înțelegem să îl respectam cu strictețe în toate situațiile, motiv pentru care s-a organizat de mai mulți ani o baza de sprijin în zona străzii Zizinului.

Considerăm, așadar, că operatorul de salubrizare a efectuat toate demersurile necesare pentru menținerea stării de viabilitate a căii de rulare, împrejurare confirmata de agenții de politie care au verificat zona înainte de producerea accidentului.

Așa fiind, readucem în atenția șoferilor importanța adaptării vitezei la condițiile meteo, în special în zonele cu risc sporit de producere a accidentelor -semnalizate corespunzător- respectiv sensurile giratorii și podurile, dar si necesitatea de verificare a stării tehnice a autovehiculelor și prezența cauciucurilor de iarnă pentru orice deplasare”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Da, autovehicolul se poate să fi trecut pe ruta respectiva dar nu e musai sa fi si imprastiat materialul.

Mama lui Raoke
1 an în urmă

Mergeam acasa in Sacele in dimineata aia. Daca era gheata, alunecam. Plus ca eram si beata deja la ora aia. Asa ca…

Back to top button