Expres

Comandant nou la Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov

Comandant nou la Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov.

„Astăzi, 22.02.2023, în garnizoana Brașov, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, domnul colonel Marian Brâncoveanu, a dat citire ordinului de numire în funcție a noului comandant al Grupării de Jandarmi Mobile «BUREBISTA» Brașov, locotenent-colonelului Fărcaș Silviu-Octavian.
Locotenent-colonelul Fărcaș Silviu-Octavian, în vârstă de aproape 40 de ani, este un ofițer jandarm cu o carieră militară, întărită în misiuni complexe, atât pe teritoriul țării cât și în teatre de operații în care România a avut efective dislocate”, se arată într-un comunicat remis de GJMBv.
 Locotenent-colonel Fărcaș Silviu-Octavian  este absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, promoția 2005, arma Jandarmi. El a urmat cursurile la  Liceului Militar al Ministerului de Interne „Constantin Brâncoveanu” Ploiești.

Locotenent-colonelul Fărcaș Silviu-Octavian a executat misiuni sub egida Organizației Națiunilor Unite. A coordonat forțele de poliție în vederea executării misiunilor specifice, având atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti.  
 Pentru îndeplinirea misiunilor și rezultatelor obținute, ofițerului i-au fost conferite următoarele distincții:

* Medalia „În serviciul păcii”, conferită de Organizația Națiunilor Unite;

* Medalia „Apărarea Națională”, conferită de Ministerul Apărării al Republicii Franceze;

* Semnul onorific „În serviciul patriei”, conferit de Ministerul Administrației și Internelor;

*Calitatea de „Veteran din teatrele de operații”, conferită de Ministerul Administrației și Internelor.

A fost numit în funcția de comandant al GJMBv prin concurs, la data de 14 februarie. Astăzi a preluat efectiv comanda unității, care a fost asigurată, până în prezent, de colonelul Lobodan Constantin, adjunct al Grupării.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button