Expres

Coliziune tren-autospecială ISU, evitată milimetric. Ce a decis CFR Călători în cazul mecanicului de locomotivă de la Depoul Brașov

Coliziune tren-autospecială ISU, evitată milimetric. Ce a decis CFR Călători în cazul mecanicului de locomotivă de la Depoul Brașov

Mecanicul de locomotivă care a evitat în ultima clipă impactul cu mașina de pompieri din Cluj ce a forțat trecerea pe calea ferată va fi premiat de CFR Călători. Compania feroviară de stat nu a spus însă și care este valoarea premiului.

CFR Călători a anunțat joi că îl va premia pe mecanicul de locomotivă care a evitat marți o tragedie la Câmpia Turzii, după ce o autospecială de pompieri de la ISU Cluj a forțat trecerea pe calea ferată și a scăpat de impactul care ar fi fost catastrofal doar datorită prezenței de spirit a mecanicului.

Mecanicul Ioan Sorin Stan a observat intenția șoferului ISU de a forța trecerea și a frânat din timp suficient de mult trenul pentru a evita un impact nimicitor.

Regulile de circulație feroviare și rutiere sunt stricte și trebuie respectate ca atare pentru siguranța și securitatea atât a pasagerilor și a personalului feroviar, cât și a celorlalți participanți la trafic. Cu toate acestea, sunt și situații care pot face diferența dintre viață și moarte. Ele se pot termina cu bine când personalul feroviar, pe lângă respectarea și buna îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, dă dovadă în momente cheie de profesionalism și prezență de spirit”, au transmis cei de la CFR Călători.

Compania spune că mecanicul aparține de Depoul Brașov și lucrează la CFR Călători din 2017. „Este cazul mecanicului de locomotivă Stan Sorin Ioan, angajat al CFR Călători în cadrul Depoului Brașov SELC Teiuș din anul 2017. Acesta este autorizat să conducă peste 5 tipuri de locomotive.

Marți, 9 aprilie 2024, mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan, care conducea trenul IR 1734 al CFR Călători de pe ruta Cluj Napoca – Bucureşti Nord, a evitat un impact tragic dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD.

Când trenul se afla pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călăraşi Turda, înainte de trecerea la nivel cu calea ferată, mecanicul a observat un convoi de autospeciale SMURD ce intenţiona să traverseze pasajul. În consecință a dat semnale repetate de alertă cu fluierul locomotivei”, mai spune CFR Călători.

Șoferul de la ISU ar putea fi concediat

Compania feroviară continuă prezentarea episodului care putea declanșa o tragedie și spune că îl va premia pe mecanicul de locomotivă pentru profesionalismul său. CFR Călători nu spune însă și care va fi valoarea premiului.

O autospecială din convoi a ignorat însă total semnalele de alertă date de tren. Chiar şi în aceste condiţii, mecanicul sesizând că aceasta se apropie de trecerea la nivel a luat măsuri de frânare rapidă a trenului. Astfel a reușit să evite producerea unei coliziuni tragice.

Autospeciala SMURD din convoi care a ignorat total semnalele de alertă date de tren tot a forțat milimetric trecerea pasajului punând în pericol de moarte atât pe pompierii din mașină, cât și pe călătorii din tren.

Doar datorită profesionalismului mecanicului de locomotivă al CFR Călători, Stan Sorin Ioan, s-a evitat o tragedie iminentă. Trenul IR 1734 şi-a continuat ulterior parcursul în condiții normale de siguranță a circulației.

Conducerea CFR Călători îl felicită și îl premiază pe mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan pentru profesionalismul și viteza de reacție de care a dat dovadă”.

De cealaltă parte, șoferul de la ISU Cluj, cu o vechime de 17 ani, ar putea fi concediat, chiar dacă autospeciala pe care o conducea se afla în misiune.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
vax populi
1 luna în urmă

OK.Si pompierii din masina nu s-au gandit sa-i dea o bere ? Fiindca 1 secunda a lipsit ca acum sa fie in drum de la casa rece spre groapa.Responsabilitatea nu se invata la scoala,ci acasa.In aia 7 ani.Aia de pe… Citeşte mai mult »

Eori
1 luna în urmă

Așa Arată Trenurile În America , Nu Ca Rablele De Trenuri Din Europa [Germania , Și Restul Țărilor Europene], Și Rablele Din Restul Țărilor Asiatice, Și Țările Africane: https://youtu.be/nm5hl2xl-ho?si=QViwB4ANAVfXhl5c Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai… Citeşte mai mult »

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare