Expres

Cod Portocaliu de averse în mai multe localități din Brașov

Este în vigoare un Cod Portocaliu de averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, grindină de mici si medii dimensiuni, descărcări electrice, intensificări ale vântului, în județul Braşov: Făgăraș, Victoria, Hoghiz, Șinca, Recea, Mândra, Voila, Șercaia, Comana, Hârseni, Viștea, Ucea, Părău, Șoarș, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Ticușu; având interval valabilitate 15:30-16:30.

S-a emis mesaj RO-ALERT în acest sens pentru avertizarea populației din localităţile vizate.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii. Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ”, a transmis ISU Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button