Claudiu Gherguț, braşoveanul care a impresionat la Chefi la cuţite. Toţi juraţii i-au oferit cuţitul de aur. Ce a ales

Claudiu Gherguţ a fost în centrul atenţiei în această seară la Chefi la cuțite.
El a reuşit să marcheze o premieră, după ce toţi cei patru jurați i-au oferit cuțitul de aur.
Claudiu Gherguţ, care s-a născut la Braşov, are experienţă în domeniu, fiind sous chef la un restaurant din Elveţia.

Preparatul care i-a adus cele 4 cuţite de aur a fost file de barbun cu fenicul glasat cu gel de mandarine și sos din vin roșu și oase de pește.
În final, Claudiu Gherguţ a ales să meargă în echipa lui Chef Orlando Zaharia.
Claudiu Gherguț, poveste de viaţă impresionantă
„Mă numesc Claudiu Gherguţ, sunt bucătar în Elveția la un restaurant cu o stea Michelin, sunt sous chef junior. Am pelcat din țară la 11 ani de nevoie, din cauză că mama era deja în Italia, am crescut acolo pe perioada adolescenței. Acolo am început să descopăr bucătăria, prima dată era o pasiune. Apoi am ajuns în Franța. Am decis să plec din Italia cu un concurs, trebuia să știm franceza și să facem o rețetă pe foaie. Nu știam nici una și nici alta, dar până la urmă am reușit să învăț în ultimele luni și am reușit să învăț și să plec la un hotel de lux, doi ani am făcut ucenicie, de acolo am lucrat în mai multe bucătărie și în 2018 am ajuns într-o bucătărie cu o stea Michelin din Strasbourg. Toată echipa a fost premiată cu premiul de cel mai mult restaurant din lume de TripAdvisor și de atunci a început cariera mea și pasiunea adevărată pentru bucătărie, adică acum 6 ani. Am ajuns la Geneva, în actualul restaurant, cu o stea Michelin. De atunci am evoluat până la sous chef junior. Am 30 de ani. Am fost întotdeauna singur, mama a rămas în Italia. Copilăria mea a fost frumoasă și grea. În familie nu era ușor acasă, cu finanțele, certuri, părinții nu se înțelegeau. Tata îi plăcea să stea mai mult pe afară, avea probleme cu alcoolul, regret că nu am avut o relație apropiată cu el, că nu a fost acolo când eu aveam nevoie de el. Îmi este greu să vorbesc despre acest moment, consider că nu am trecut încă peste el, dar asta este. Tatăl meu a decedat când eram mic, aveam 14 ani. Partea bună a fost că am regăsit o nouă familie cu unchii mei și cu verișoarele mele. Într-un fel s-a schimbat viața mea pentru că ei au avut grijă de mine. De câte ori mă întorc în Italia mă duc la ei în Italia, și la mama. Eu acum nu mai am o casă fixă, peste tot e acasă, și în Elveția, și în Italia. Visul meu este să ajut copiii care au problemele pe care le aveam eu când eram mic să ajungă cineva prin bucătărie. Să aibă un viitor mult mai bun decât ăla pe care l-am avut ru când eram mic. Îmi amintesc când eram mic, mama era deja plecată în Italia, nu aveam foarte mult de mâncare. Unicele lucruri de le aveam în frigider era puțin muștar și niște pâine mucegăită un pic. Aveam ceapă, sare…a fost unica chestie mâncată în ziua aceea. A fost atât de marcantă încât acuma, câteodată, ca să îmi aduc aminte de unde am venit, când merg în România, mănând o felie de pâine cu muștar și ceapă”, a povestit Claudiu Gherguţ.
FOTO: a1.ro
VIDEO. Facebook Chefi la cutite
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

