Expres

Ciolacu: Autostrada Ploiești-Brașov, prin parteneriat public-privat

Ciolacu: Autostrada Ploiești-Brașov, prin parteneriat public-privat

Guvernul va aproba într-o ședință, care va avea loc la Brașov, indicatorii tehnico-economici pentru lotul Cristian-Codlea al Autostrăzii Ploiești-Brașov, a anunțat vineri, 26 aprilie, premierul Marcel Ciolacu. Este vorba despre un lot de 5 kilometri din județul Brașov cu o valoare estimată de 740 milioane lei.

,,Autostrada Comarnic -Brașov se va face prin parteneriat public-privat. Sunt în jur de 4-5 miliarde de euro. Pe banii atrași de domnul Grindeanu nu putem să-i dimensionăm pe toți pe Comarnic-Brașov. Ca să vedeți că am vorbit și azi cu domnul Grindeanu, cred că peste două săptămâni vor ieși primii indicatori de la consultanți și începem demersurile”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de economedia.ro.

Acest nou sector de autostradă (5,18 km) se va adăuga sectorului Râșnov-Cristian (deja în circulație) și va fi construit pe teritoriul administrativ al județului Brașov. Pe traseu vor fi construite:

– un pod peste râul Bârsa,

– un pasaj peste autostradă, pe DJ 112B,

– două pasaje pe bretelele nodurilor Cristian și Codlea,

– două noduri rutiere: nod Cristian (km 107+740) la intersecția autostrăzii existente Râșnov – Cristian cu DN 73G și nod Codlea (km 111+544) la intersecția autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

„Valoarea totală estimată a sectorului de autostradă Cristian-Codlea este de 743,52 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată din Programul Transport (PT) 2021-2027. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern , urmează realizarea Proiectului Tehnic și execuția lucrărilor”, anunța, în februarie 2024, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Studiul de Fezabilitate pentru „ciotul” de doar 5 kilometri dintre Cristian și Codlea al Autostrăzii A 3 Ploiești-Brașov a fost aprobat pe 29 februarie în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR.

Studiul de Fezabilitate este realizat de proiectantul Consitrans și este livrat cu mare întârziere față de termenul inițial din contractul semnat la începutul anului 2021. Termenul inițial de predare era septembrie 2024, prelungit pentru ianuarie 2026 (58 luni, practic un contract de proiectare completă a ajuns să dureze mai mult decât un contract de execuție).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
6 luni în urmă

Marș,ciolacule!

Back to top button