Expres

„Cine a greşit trebuie să plătească”

„Cine a greşit trebuie să plătească”. Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov a lansat acum trei zile o petiţie online pe platforma dedicată. Prin aceasta se solicită ca sumele ce trebuie plătite către P&P de către municipalitatea braşoveană să fie imputate celor care au greșit. Reamintim că, în încercarea de a rezilia contractul pentru parcările publice din oraș, Primăria a ajuns bună de plată. Primarul Allen Coliban dorea să anuleze concesionarea celor 10.200 de locuri publice de parcare cu plată. Contractul, pentru o perioadă de 10 ani, a fost încheiat de fosta administrație, pe ultima sută de metri, în septembrie 2020. Intrarea sa în vigoare, în 2021, a dus la tarifare 24 de ore din 24, 7 zile din 7.
„Iniţiativa primarului Allen Coliban de reziliere a contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al municipiului Braşov a fost anulată de către instanţa de judecată. Astfel, în urma deciziei definitive a instanţei de judecată, Primăria Braşov a fost obligată să achite daune interese în valoare de 938.595 lei, reprezentând prejudiciul creat societăţii P&P, pentru perioada 8 mai – 30 iunie 2021. Pe lângă această sumă primăria a fost obligată să achite cheltuieli de judecată în cuantum de 39.326 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de expert. În acest proces pierdut, Primăria Braşov a fost reprezentată de un avocat din Bucureşti. Pentru acest proces avocatul a fost plătit regeşte, 270.000 lei. Dacă adunăm aceste cifre avem un rezultat total de 1.248.000 de lei (vreo 250.000 euro). Din banii cui se vor plăti aceste sume?”, se arată în textul petiţiei.

Brașoveni vs. politicieni

„Cine a greşit trebuie să plătească”. Potrivit ASUM, „primarul a refuzat să răspundă la această întrebare. Braşovenii au obligaţii, dar au şi drepturi. Braşovenii nu sunt obligaţi să plătească, din propriul buzunar, prostiile şi ambiţiile aleşilor locali. Cine a greşit în acest caz trebuie să plătească, fără nici o excepţie! Noi, ca simpli cetăţeni, dacă greşim, plătim. Ei, politicienii, de ce nu ar face la fel? Braşovenii doresc ca aceste sume de bani să fie achitate din buzunarele persoanelor responsabile şi nu din bani publici, din taxe şi impozite”.
Petiţia a strâns circa 60 de semnături până acum.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 an în urmă

Vrajeli, asta cu anularea concesionarii. Daca Primaria prin coliban dorea sa anuleze contractul, il rezilia si gata. Se plateau despagubirile stipulate in contract si ura si la gara! Un contract trebuie respectat atata timp cat este in functiune. Dar, daca… Citeşte mai mult »

Ultima modificare a 1 an în urmă de către Willy
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare