Expres

Cinci de 10 la Titularizare în Brașov. Dar și 139 de note între 1 și 4.99

Cinci de 10 la Titularizare în Brașov. Dar și 139 de note între 1 și 4.99.

Cinci candidați care au susținut la Brașov proba scrisă a concursului de Titularizare în învățământ au obținut, în acest an, nota 10. Alți 370 de candidați au luat între 7 și 9.99, promovând concursul pentru a deveni angajați pe perioadă nedeterminată. Practic, pot deveni titulari în sistem, dacă există catedră vacantă pe care să o ocupe.

Mai sunt și 269 de candidați care au primit note între 5.00 și 6.99. Aceștia pot fi angajați doar pe perioadă determinată, adică suplinitori calificați pe un an școlar, de la 1 septembrie 2023 la 31 august 2024.
Suplinitori calificați vor fi și cei care au peste 7, dar nu există post vacant viabil minimum patru ani.

Cinci de 10 la Titularizare în Brașov. Dar și 139 de note între 1 și 4.99. De asemenea, sunt și 139 de candidați care au „reușit” să realizeze lucrări punctate cu note între 1.00 și 4.99. Asta, deși, conform metodologiei, aveau dreptul să se retragă.

La proba scrisă, care a avut loc în 12 iulie, erau aşteptaţi în centrele din Braşov 1.037 de candidaţi, dar la finalul celor patru ore au predat lucrările 783. Unii nu au mai venit deloc la examen, alţii au ieşit din sală la două ore după ce s-au deschis plicurile cu subiecte, fiind considerați retrași, trei, din motive medicale (aceștia au putut ieși mai repede) și 56, din motive personale, iar lucrările nu le-au fost luate în considerare, conform metodologiei de concurs.

Un candidat a fost scos din sală, pentru tentativă de fraudă, după ce a fost depistat ca având telefonul mobil asupra lui.

Cei nemulţumiţi pot face contestaţii la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean sau prin mijloace electronice (la adresa comunicată public) astăzi, până la ora 21:00, respectiv în 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menţionat în data de 26 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 şi 28 iulie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button