Expres

Centru modern de recuperare neuromotorie, la Brașov / Se caută medic

Centru modern de recuperare neuromotorie, la Brașov / Se caută medic

Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Brașov a finalizat proiectul pentru dotarea Centrului de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu „Sf. Nicolae“ cu echipamente necesare procedurilor de kinetoterapie, masaj și fizioterapie. Proiectul a fost finanțat prin Planul național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea totală fiind de 361.760 lei.
„Datorită unei finanțări nerambursabile prin PNRR avem aparatură nouă pentru recuperare și kinetoterapie la Centrul de Zi de Recuperare Sfântul Nicolae, coordonat și operat de către Direcția de Servicii Sociale. Cei 30 de beneficiari ai centrului, adulți cu dizabilități, care vin în fiecare zi, vor putea de acum să beneficieze și să aibă acces la servicii de recuperare cu noua aparatură din centru, achiziționată în cadrul proiectului de dotări, prin PNRR. Valoarea proiectului a fost de peste 330.000 lei. Proiectul a presupus dotarea centrului cu echipamente și aparatură specifice recuperării pentru pacienții de aici, care, în urma recomandărilor medicului, pot veni în fiecare zi și primi terapia de care au nevoie pentru a își recâștiga mobilitatea”, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu, coordonatoarea DAS.
Printre echipamentele achiziționate pentru recuperarea persoanelor cu afecțiuni neuromotorii se numără și o combină terapie, o sondă laser tip duș, o canapea electrică de examinare și masaj, lampă bactericidă, panou perete ergoterapie, simulator de mers recuperare medicală și un aparat drenaj limfatic.
Totodată, în cadrul acestui proiect, DSS va achiziționa, în perioada următoare, un autoturism cu care se va asigura transportul beneficiarilor de la domiciliu la centrul de recuperare.
Beneficiarii sunt persoane adulte cu dizabilități neuromotorii și cu domiciliul în municipiul Brașov. Centrul, care funcționează în incinta Căminului de Bătrâni (Centrul pentru Persoane Vârstnice) din Noua, deține licență pentru un număr de 30 de beneficiari, iar în prezent sunt ocupate 22 de locuri

Activități recreative și de socializare

Odată cu implementarea acestui proiect au fost achiziționate și echipamentele necesare deschiderii unui centru de fizioterapie, care mai are nevoie doar de angajarea unui medic specialist în acest domeniu pentru a fi pus în funcțiune.
„Pe lângă serviciile de centru de zi, serviciile de socializare, diferitele activități pe care beneficiarii le fac aici, pe lângă masajul și kinetoterapia ce se desfășoară, avem prin proiectul cu PNRR și dotări pentru fizioterapie. În acest moment, Direcția de Servicii Sociale este în căutarea unei colaborări cu un medic de balneofizioterapie, tocmai pentru a putea opera și această aparatură și ca pacienții, beneficiarii de aici, să poată primi planul de tratament corespunzător. Așadar, pe această cale, lansez invitația și către medicii de specialitate din Brașov sau din împrejurimi pentru o asemenea colaborare”, a completat viceprimarul Flavia Boghiu.
Pe lângă aceste servicii de recuperare, în cadrul Centrului de zi Sfântul Nicolae, beneficiarii pot veni și petrece timp împreună, pentru a socializa, care includ și activități recreative. De exemplu, centrul are și un atelier de croitorie pentru ca beneficiarii să poată realiza diferite obiecte și produse.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare