Expres

Centru eLiberare la Brașov

Centru eLiberare la Brașov. Inaugurarea centrului a avut loc vineri, în prezența prefectului Mihai Cătălin Văsii și a viceprimarului Brașovului Flavia Boghiu. Asociația eLiberare este cea care a deschis Centrul de Informare și Asistență în Detectarea și Notificarea Cazurilor de Trafic de Persoane din România. Inaugurea marchează continuarea activității susținute de prevenire a traficului de persoane și de conștientizare a rolului fiecărui cetățean în diminuarea amplorii fenomenului.
Centrul de la Brașov este înființat cu sprijinul Fundației Sera România în cadrul proiectului Safe Passage – Preventing human trafficking during the Ukraine crisis response. Centrul va funcționa ca linie de legătură directă între cetățeni, potențialele victime și autorități, acoperind nevoile specifice din județele Brașov, Covasna și Sibiu.

„Provocarea pe care România continuă să o aibă este numărul mic de cazuri de trafic de persoane identificate și raportate, comparativ cu situația estimată de organizațiile internaționale. Exploatarea, de cele mai multe ori, se petrece chiar în văzul lumii, de aceea, împreună ca și organizație, credem că rolul de a notifica suspiciunile de trafic revine fiecărui cetățean în parte”.

Asociația eLiberare

Și pentru comunitățile de ucraineni

Centru eLiberare la Brașov. Centrul de la Brașov este al patrulea din țară după București, Craiova și Suceava. Prin intermediul Centrului de Informare și Asistență deschis la Brașov, se vor derula sesiuni de capacitare, a actorilor formali și informali din comunitate în detectarea și notificarea timpurie a cazurilor de trafic de persoane și se vor realiza activități de prevenire atât în comunitățile românești, cât și în comunitățile de ucraineni. De asemenea vor fi oferite servicii de asistență specializată și consiliere victimelor prezumate.

Deschiderea Centrului deschide noi oportunități în colaborarea pe plan local cu instituțiile și organizațiile ce au atribuții pe linia prevenirii și combaterii traficului de persoane și contăm unii pe alții în diminuarea fenomenului. Prin deschiderea acestui Centru în Brașov vom încerca să oferim întregii comunități, instrumente care să fie puse în aplicare pe deplin pentru a ne asigura că nicio victimă nu rămâne ascunsă sub ochii noștri“.

Mirabela Vasile, coordonatoarea Centrului eLiberare Brașov

Instituțiile statului sunt declarat partenere în acest proiect.

„Mă bucur că avem la Brașov o nouă entitate care se implică în prevenirea traficului de persoane și în conștientizarea populației cu privire la acest flagel. Instituția Prefectului și eu, personal, suntem parteneri în orice demers care aduce un plus comunității brașovene și sunt convins că va exista o colaborare eficientă a organizațiilor nonguvernamentale și cu Centrul Regional Brașov al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, cu Inspectoratul de Poliție Județean, cu DGASPC Brașov și cu celelelte instituții care au legătură cu acest domeniu. Sunt convins că doar un parteneriat real și de bună credință între partea guvernamentală și cea nonguvernamentală poate maximiza șansele de reușită”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Cinci direcții de acțiune

Asociația eLiberare este o organizație din România care de aproape 10 ani activează în domeniul prevenirii traficului de persoane și a exploatării sexuale, având ca scop capacitarea și echiparea oamenilor pentru ca aceștia să prevină traficul de persoane în comunitățile lor. Prioritățile eLiberare sunt concentrate pe cinci direcții de acțiune: educație pentru prevenirea traficului de persoane – reducând astfel riscul de traficare, capacitarea profesioniștilor din diferite domenii – prin sesiuni de formare, asistență externalizată – pentru restaurarea și reintegrarea supraviețuitorilor în societate, advocacy – pentru a contribui la o legislație mai bună, și evenimente de conștientizare în cadrul cărora persoanele vulnerabile sunt informate despre acest fenomen.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Iar cu racheții ăștia nenorociți? Și cine altcineva se putea afișa cu ei în afară de redusul cu 10 facultăți, vasii și pocnitoarea roză. Rebuturile din Predeal și Covasna. Lumea s-a săturat, lumea nu mai vrea să audă de ciolovecii… Citeşte mai mult »

Back to top button