Cele mai savuroase cocktail-uri pentru care aveți nevoie de mașini de gheață
Vara este, cu siguranță, sezonul extremelor pentru domeniul HoReCa: pe de-o parte, temperaturile din termometre, care pot depăși chiar și valori de +40 de grade Celsius, pe de altă parte, numeroase băuturi care pot fi pregătite doar cu ajutorul unor mașini de gheață, precum frappe-uri sau cocktail-uri; pe de-o parte, agitația și oboseala chefilor și chelnerilor din local, pe de altă parte, profiturile record care se înregistrează în sezonul estival. Cu alte cuvinte, deși eforturile sunt mult mai mari decât în celelalte perioade ale anului, răsplata este și ea una pe măsură, din toate punctele de vedere, în special financiar.
Tocmai din acest motiv, vă prezentăm, în continuare, câteva cocktail-uri care pot fi preparate doar cu masini de gheata. Fresco Expert, furnizor care susține de mai bine de 30 de ani industria ospitalității din România, pune la dispoziția partenerilor săi numeroase asemenea echipamente, provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel internațional. Astfel, ele au garanția calității, fiabilității, productivității, ușurinței în utilizare, precum și a durabilității, chiar și în cazul unei folosiri continue, așa cum se întâmplă în restaurantele și barurile cu un vad numeros, mai ales cele din orașele mari și de pe litoral.
Fără alte introduceri, iată doar 5 exemple de băuturi delicioase și revigorante, care pot fi pregătite numai utilizând produsul finit al unor mașini de gheață de top (cuburi, fulgi, gheață granulată):
1. Lime Margarita. Acest cocktail răcoritor este ideal pentru a însoți mâncărurile picante, dar poate fi savurat, în egală măsură, și pe plajă, la asfințit. Băutura este foarte ușor de preparat, fiind nevoie de numai câteva ingrediente: fresh de lime, lichior de portocale Grand Marnier și tequila de calitate. Și, bineînțeles, 3-4 cuburi din mașinile de gheață;
2. Old Fashioned. În ciuda numelui, Old Fashioned nu se demodează niciodată: acest cocktail mai tare, pe bază de whiskey, se adresează în special publicului masculin. Celelalte ingrediente sunt siropul (sau un cub de zahăr) și un bitter aromatic. De decor, se poate adăuga o coajă de lămâie sau o cireașă Maraschino. Pentru ca efectul să fie maxim, trebuie consumat imediat după servire;
3. Rickey. Vorbim despre o opțiune mai rară din meniu, însă tocmai de aceea puteți da lovitura cu ea. Rickie este un cocktail slab caloric, cu note florale, creat din gin sau bourbon, fresh de lime, apă minerală, o felie de lime și nelipsitul “factor răcoritor” din mașinile de gheață. Împreună, elementele se combină într-o explozie de arome puternice;
4. Hugo. La polul opus în ceea ce privește popularitatea, Hugo este preferat de mulți români (sau, mai bine spus, românce), datorită combinației irezistibile de Prosecco, sirop de soc, apă carbogazoasă și mentă. Pentru un plus de energie, puteți crea și o variantă cu gin. De asemenea, felia de lime adăugată la final, pe marginea paharului cu picior, face parte din “semnătura” acestui cocktail;
5. Tequila Sunrise. Dacă am început cu o băutură perfectă la asfințit, nu putem încheia altfel decât cu un cocktail denumit după… răsărit. Tequila Sunrise se prepară, pe lângă băutura alcoolică din nume, cu suc de portocale și grenadină (sirop din zeamă de rodie, care, fiind mai greu și mai dens, coboară pe fundul paharului, creând o cromatică spectaculoasă). La final, se adaugă o felie de portocală și o cireașă Maraschino, pentru un efect desăvârșit.
P
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.