Expres

Cel mai îndrăgit musical, spectacol omagial Nora Vlad

Cel mai îndrăgit musical, spectacol omagial Nora Vlad.

Sâmbătă, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, este pus în scenă cel mai îndrăgit musical al tuturor timpurilor: „My Fair Lady” de Frederick Loewe. Spectacolul îi este dedicat actriței Nora Vlad, artista care a activat peste 50 de ani pe scena Operei Brașov! Ea este invitată special, cu acest prilej, să o interpreteze pe doamna Higgins, mama profesorului Henry Higgins.
Cei care nu au prins bilete (spectacolul e sold out de multă vreme) pot încerca astăzi, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, să vizioneze repetiția generală cu public a spectacolului. Preț bilete: 25 lei. Acestea pot fi procurate de pe site-ul www.bilet.ro sau de la casierie, cu o oră înainte de începerea evenimentului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Cel mai îndrăgit musical, spectacol omagial Nora Vlad. Timp de decenii, piesa „Pygmalion” a lui George Bernard Shaw părea că nu va putea fi transformată niciodată într-un musical. Apoi, în 1956, Frederick Loewe o adaptează în ceea ce va fi supranumit, mai târziu, musicalul perfect: „My Fair Lady”. Premiera de pe Broadway a avut loc acum 67 ani, uimind criticii și publicul deopotrivă. Celebritatea musicalului a împânzit mapamondul odată cu filmul american creat de regizorul George Cukor, în anul 1964, ce i-a avut în distribuţie pe Rex Harrison şi Audrey Hepburn, peliculă multipremiată.
Musicalul înfățișează povestea Elizei Doolittle, o tânără vânzătoare de flori, și a lui Henry Higgins, profesor de lingvistică, foarte hotărât să o transforme într-o „doamnă adevărată”. Dar cine va fi schimbat, de fapt?
În distribuție, îi vom regăsi pe artiștii: Eliza Doolittle – Alina Ichim (debut), Henry Higgins – Liviu Iftene, Alfred P. Doolittle – Ștefan Schuller, Colonelul Hugh Pickering – Lorand Cristian, D-na Higgins – Nora Vlad (invitată), Freddy Eynsford-Hill – Claudiu Bugnar, D-na Pearce – Cristina Roșu, D-na Eynsford-Hill – Anca Pănescu, D-na Hopkins – Andromeda Nemeș, Zoltan Karpathy – Cristian Dicu, Jamie – Lucian Burlacu, Harry – Andrei Lucian Ionescu (debut), Lord Baxington – Dorin Iuga, Lady Baxington – Rodica Iuga, Cârciumarul – Șerban Lupei (debut), Majordomul – Ion Tașcă. Soliști balet: Melania Condoiu, Claudiu Dane. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim (debut). Regia artistică poartă semnătura Andei Tabacaru. Scenografia: Celia Rizescu, Șerban Iuca. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Mihai Mândruțiu, Ioan-Dorin Coșeriu. Mișcare scenică și asistent regie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Dan Antipa.

Carieră remarcabilă

Cel mai îndrăgit musical, spectacol omagial Nora Vlad. Născută la Brașov, Nora Vlad a urmat cursuri de balet, încă din copilărie, sub îndrumarea prof. Hambrodi și Guth Marilena, la Școala Populară de Artă. În paralel, ia lecții de actorie cu Mihai Arnăutu. Încă din perioada școlii, apare în piese de teatru și scrie poezii pe care le publică în presă. Mai târziu avea să joace, timp de doi ani, pe scena Teatrului Dramatic din Brașov și o stagiune întreagă la Teatrul „Ion Creangă” din București. În 1969, își face debutul pe scena Teatrului Muzical din orașul natal, plecând apoi într-un turneu în Olanda.
În 1974 este distribuită într-o coproducție româno-franceză, „Dosarele secrete”, în regia lui Jean Jack Sirkis și Dan Necșulea, alături de artiștii Lazăr Vrabie, Ion Marinescu și Neamțu Otonel.
În perioada 1977 – 1998, susține nenumărate emisiuni la TV: „Album duminical”, „Satiră și umor”, spectacole de Revelion etc. Participă la spectacole de varietăți, alături de Draga Olteanu-Matei, Stela Popescu, Florin Piersic, Horațiu Mălăele, Mirabela Dauer, Gabriel Cotabiță, Loredana Groza, Jean Constantin, Rodica Popescu-Bitănescu, Gabriel Dorobanțu etc. Merge în turnee alături de Janos Koos, Dekany Sarolta, trupele de muzică pop, rock Grup 74, Academic, Iris, Holograf. Efectuează turnee în Bulgaria, Rusia, Ungaria, Germania, Olanda, Polonia, fosta Iugoslavie.
O perioadă a activat ca șefă a Secției de Estradă a Teatrului Muzical Brașov. În 1991 participă la cursuri de actorie la Școala Regală de Artă (clasa de limba franceză) din Amsterdam. Joacă în spectacole precum „Liliacul” și „Sânge vienez” de J. Strauss-fiul, „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller, „La Casa de Bernarda Alba” de M. Ortega. Are prezențe scenice, de asemenea, în „My Fair Lady” de Fr. Loewe, „Contesa Maritza” de E. Kálmán, „Mam’zelle Nitouche” de Fl. Hervé. Iubește copiii și joacă în spectacolele dedicate lor: „Micuța Dorothy” de M. Țeicu și S. Kerim, „Mușchetarii măgăriei sale”, „Povestea soldățelului de plumb”, „Un lup, o capră și trei iezi”, dar și în alte reprezentații, recitaluri, încununând peste 50 de ani de activitate artistică. A fost amfitrioana a peste 90 de baluri susținute de teatru. Timp de 15 ani a prezentat „Recitalul de la ora cinci”, susținut de Opera Brașov la Muzeul „Casa Mureșenilor”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
3 luni în urmă

[…] Bucureşti▪ Sala Operei, ora 11.00, repetiţia generală cu public a spectacolului „My Fair Lady”, de Fr. Loewe▪ Cinema Astra, ora 12:00 – Lynx Festival, vernisajul expoziției Forona. Intrare […]

Back to top button