Cea mai bună dietă pentru sănătatea inimii
Cea mai bună dietă pentru sănătatea inimii
Una dintre cele mai bune și noi diete, despre care se spune că ar reduce riscul de cancer și boli de inimă, a fost dezvăluită de experții în sănătate, relatează Mirror. Se spune că această dietă este cea mai bună pentru sănătatea inimii. Studiile europene au arătat că reduce riscul de a muri din pricina cancerului și a bolilor de inimă.
Savanții de la AMA Network Open au descoperit faptul că o asociere a hipertensiunii arteriale, a nivelului ridicat de zahăr în sânge, a trigliceridelor și a grăsimii abdominale crește riscul de boli coronariene, diabet, accident vascular cerebral și alte afecțiuni grave de sănătate.
Dieta se bazează pe alimentele cultivate în Europa și este similară cu dieta mediteraneană din acest punct de vedere.
Dr. Walter Willett, profesor de epidemiologie și nutriție la Harvard T.H. Chan School of Public Health și profesor universitar la Harvard Medical School din Boston, a declarat:
„Acesta este un studiu important, deoarece confirmă faptul că principiile dietei mediteraneene tradiționale (care a fost studiată cel mai intens) pot fi aplicate și altor culturi.”
Dieta Atlantică protejează planeta, contribuind la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, conform autorului studiului, dr. David Katz, specialist în medicină preventivă și stil de viață.
„Aceasta este o dovadă a faptului că o astfel de dietă, care pune accentul pe aprovizionarea locală în măsura în care este posibil, oferă beneficii atât oamenilor, cât și planetei. Aceasta este o concluzie bună”, a afirmat dr. Katz.
Aceasta include pește proaspăt, puțină carne roșie, lactate, leguminoase, legume proaspete, cartofi consumați în supe de legume, pâine integrală și un consum moderat de vin. Apreciata dietă mediteraneană e bazată pe plante, cu accent pe fructe și legume, cereale integrale și fasole.
Dieta bazată pe plante, conform studiului, ajută la combaterea diabetului și la creșterea în greutate. Carnea roșie este folosită doar pentru a da savoare unui fel de mâncare, iar peștele gras cu ouă, lactatele și carnea de pasăre se consumă în porții mult mai mici. În plus, se pune accentul pe mâncarea gătită în casă.
Conform unui studiu publicat în luna decembrie a anului 2023, s-a constatat că dieta Atlantică a redus riscul de deces din orice cauză pe o perioadă de 14 ani în Spania, Cehia, Polonia și Marea Britanie, în cazul persoanelor cu boli cronice severe. De asemenea, a redus riscul de deces din cauza cancerului și a bolilor cardiovasculare pentru aproape 36.000 de persoane participante la studiu cu vârste cuprinse între 18 și 96 de ani.
Consumul de mai mult pește, fasole și legume este, de asemenea, asociat cu scăderea nivelului de proteine, un semn de inflamație în organism.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.