Cea mai aşteptată reţetă a toamnei. Ingredientul secret pentru cea mai bună zacuscă
Cea mai aşteptată reţetă a toamnei. Zacusca este preparatul îndrăgit de mulţi români şi a venit vremea pentru a pregăti proviziile pentru iarnă.
Cea mai aşteptată reţetă a toamnei. Reţeta pentru o zacuscă delicioasă:
Cea mai aşteptată reţetă a toamnei. Ingrediente:
3 kg vinete
1.5 kg ardei kapia sau ardei grași roșii
1 kg ceapă
1 l suc de roșii
250 ml ulei
2-3 frunze de dafin
1 lingură de sare
1 lingură zahăr (opțional)
piper după gust
Instrucțiuni:
Coacerea legumelor:
Coace vinetele și ardeii pe grătar, în cuptor sau pe plită până când devin moi și coaja se arde ușor.
Pune vinetele și ardeii într-un vas acoperit sau într-o pungă timp de 10-15 minute pentru a le putea decoji mai ușor.
Curăță vinetele de coajă și lasă-le să se scurgă într-o strecurătoare.
Curăță ardeii de coajă, cotoare și semințe.
Pregătirea cepei:
Taie ceapa mărunt și călește-o în ulei, la foc mic, până devine aurie și moale.
Tocarea legumelor:
Toacă vinetele și ardeii fie cu un cuțit, fie dă-le printr-o mașină de tocat.
Preparare:
Adaugă vinetele și ardeii tocați peste ceapa călită și lasă-le să fiarbă împreună la foc mic. Adaugă sucul de roşii.
Adaugă frunzele de dafin, sarea, zahărul (dacă vrei) și piperul după gust.
Lasă zacusca să fiarbă la foc mic timp de 1-2 ore, amestecând din când în când, pentru a nu se prinde de fundul cratiței.
Conservarea:
Zacusca se pune fierbinte în borcane sterilizate.
Închide borcanele cu capace și așază-le cu capul în jos timp de 10-15 minute pentru a sigila bine.
Poți fierbe borcanele în bain-marie pentru o conservare mai sigură, 30 de minute pentru borcane de 400-500 ml.
Cea mai aşteptată reţetă a toamnei. Unul dintre cei mai iubiţi bucătari ai României, Radu Anton Roman folosea un igredient inedit pentru o zacuscă delicioasă, scrie click.ro. Este vorba despre ardiul iute.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.