Expres

Ce vă doriți pentru „Brașov, oraș din poveste”? Primăria vă așteaptă opiniile

  • targ-Craciun (1)_297618.jpeg
  • targ-Craciun (3)_297619.jpeg

Primăria Brașov a început pregătirile pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, în cadrul evenimentului „Brașov, oraș din poveste” și a târgului de Crăciun (detalii: BRAȘOV. Primăria a început pregătirile pentru… Crăciun / Brașovenii, invitați să…), pentru care consideră importantă crearea, împreună cu comunitatea, a conceptului evenimentelor. Până în 21 iunie, brașovenii sunt invitați să decidă asupra tematicii sărbătorilor de iarnă, să aleagă activitățile care ar trebui să se desfășoare în cadrul evenimentului „Brașov, oraș din poveste”, tipul iluminatului festiv și dacă în noaptea de Revelion ar trebui să avem artificii sau proiecții laser. Deja 186 de brașoveni și-au transmis propunerile pentru sărbătorile de iarnă și Târgul de Crăciun.

„Săptămâna trecută, când le-am lansat brașovenilor invitația de a participa la organizarea sărbătorilor de iarnă, spuneam că omul gospodar își face iarna car și vara sanie. Trebuie să organizăm din timp aceste sărbători, iar implicarea brașovenilor confirmă acest lucru. Avem deja aproape 200 de propuneri care vor transforma sărbătorile de iarnă din acest an într-o sărbătoare a orașului. Până în data de 21 iunie mai puteți transmite propunerile voastre, pentru ca în baza lor să organizăm aceste eveniment. Cu cât comunitatea se va implica mai mult în acest demers, cu atât vom avea cele mai frumoase sărbători anul acesta și Brașovul va fi cu adevărat un «oraș din poveste”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Crăciun „glam” sau eco

Opinia majorității brașovenilor care au trimis propuneri primăriei este ca tematica sărbătorilor de iarnă să fie Crăciunul clasic, dar au fost și opinii pentru un Crăciun eco sau unul „glam”, cu decor sclipitor și atmosferă de basm. Activitățile principale ale acestei ediții ar trebui să includă: târgul de Crăciun, concerte, colinde, un carusel, patinoar, un târg caritabil al ONG-urilor, dar și un Moș Crăciun care să interacționeze cu cei mici. Brașovenii au venit și cu alte idei decât cele prezentate de primărie, printre propuneri fiind organizarea de ateliere pentru copii, în care aceștia să creeze ornamente de Crăciun, o căsuță în care cei mici să poată asculta povești, spuse de o bunică sau un bunic, o paradă a moșilor de Crăciun, amplasarea unui carusel în Piața Sfatului și organizarea de spectacole de stradă. 
Și în ceea ce privește iluminatul festiv, propunerile s-au concentrat pe un iluminat de sărbători cu tematică de Crăciun, care să fie extins și în cartiere. O parte dintre brașoveni au propus ca acest iluminat să fie completat cu unul cu jocuri de lumini, gândit de artiști.

Vor colindători autentici 

Zonele propuse pentru organizarea de evenimente în perioada sărbătorilor de iarnă, pe lângă centrul istoric și Piața Unirii sunt: zona lacului de la Noua, Parcul Trandafirilor, Bartolomeu – Avantgarden, centrul civic, pietonalul de la Piața Astra și parcul Someșul (str. Berzei cu Calea București).
Brașovenii și-ar mai dori organizarea unor turnee în cartiere cu grupuri de colindători din toată țara, care pe lângă faptul că vor aduce tradiții din toate zonele, se reduce și numărul celor care folosesc acest prilej pentru a cerși, cum a fost anul trecut când un grup de așa-ziși colindători se plimbau cu o boxă prin toate cartierele pentru a primi bani.  
Nu sunt uitate concursurile pentru cei mai frumoși oameni de zăpadă, un festival al prăjiturilor de Crăciun sau o sanie a lui Moș Crăciun care să circule pe mai multe trasee din oraș.

Cum se va face selecția comercianților pentru târg

În ceea ce privește organizarea Târgului de Crăciun, reprezentanții Municipalității au avut, în cursul zilei de miercuri, o discuție cu comercianții interesați să participe la acest târg. Toți comercianții au fost de acord ca târgul să înceapă la finalul lunii noiembrie, iar selecția pentru participanți să se realizeze pe principii precum: alegem producători, nu importatori; favorizăm participanții din județul Brașov; căutăm să avem o cât mai mare diversitate a produselor vândute la târg.

900.000 de lei pentru „Brașov, oraș din poveste”

Municipalitatea a alocat în acest an pentru organizarea evenimentului „Brașov, oraș din poveste” 900.000 de lei, la care se vor adăuga sumele necesare pentru iluminatul festiv.
Propunerea Municipalității este ca, anul acesta, sezonul și sărbătorile de iarnă să înceapă pe 30 noiembrie și să dureze până pe 8 ianuarie 2023.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button