Expres

Ce solicită asociațiile de elevi pentru ora de religie

Ce solicită asociațiile de elevi pentru ora de religie

Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Elevilor din București-Ilfov și Asociației Vâlcene a Elevilor propun în proiectul privind noul statut al elevului prevederea expresă ca ora de religie să fie prima sau ultima în orar.
În actualul statut acest lucru nu este prevăzut, nici în legea Educației sau ROFUIP. Documentul a fost depus, deja, la registratura Ministerului Educației.

Proiectul a fost realizat de reprezentanții reprezentanți ai mai multor Asociații de elevi împreună cu specialiști ai Organizației Salvați Copiii România, după consultări și dezbateri cu peste o mie de elevi din țară.

Ora de religie se va introduce în orarul unității de învățământ la începutul sau sfârșitul programului“, scrie la art. 21, alin. 7 din proiectul propus de mai multe Asociații de elevi privind modificarea Statutului.

În prezent, elevii care nu frecventează ora de religie sunt obligați să stea în școală, potrivit noii legi a Educației. Până anul trecut unitățile de învățământ puteau stabili prin regulament propriu activitățile copiilor care nu participă la aceste ore, scrie edupedu.ro.

Discuția privind plasarea orei de religie la începutul sau finalul programului pentru elevii care nu sunt înscriși la ora de religie a mai fost dezbătută în spațiul public, dar practic este imposibil ca acest lucru să se întâmple.
Un profesor de religie care are o normă de predare de 18 ore nu are cum să vină doar la ultima și prima oră pentru toate clasele.

Art. 87 din Legea educației, alin 2, prevede:

Înscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cererea scrisă a elevului major sau a părinților/ reprezentantului legal, pentru elevul minor. Schimbarea acestei opțiuni se face tot prin cererea scrisă a elevului major sau a părinților/reprezentantului legal, pentru elevul minor. În cazul în care elevul nu frecventează orele de religie, situația școlară se încheie fără disciplina Religie. În mod similar se procedează și pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condițiile pentru frecventarea orelor la această disciplină. Elevului care nu frecventează orele de religie i se va asigura prezența în unitatea de învățământ pe durata derulării cursurilor”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare