Expres

Ce SALARII au polițiștii?!…

 

Am scris, mai demult, despre salariile polițiștilor locali – TRAI NENEACĂ. Salariile din Poliția Locală, PESTE cele din Armata Română!, considerate, chiar de ministrul de Interne acum câteva luni, mari și că nu se justifică în raport cu munca prestată. Unii specialiști au adus în discuție, recent, chestiunea desființării Poliției Locale.

Iată că promotor.ro a făcut o paralelă între salariile polițistilor din IGPR și cele existente în Poliția Locală:

„Un agent de poliție debutant în 2020 a primit un prim salariu în valoare de 3.161 de lei. În această sumă intră și norma de hrană de 986 de lei. Se adaugă și un spor de 331 de lei, pentru că polițistul care și-a dezvăluit salariul a lucrat într-un weekend. Astfel, în contul său a ajuns o sumă totală de 3.492 de lei.

Un ofițer de poliție debutant a primit pentru luna trecută 3.385 de lei, fără week-end-uri și fără ture de noapte. La această sumă se adaugă 326 de lei bani de chirie. O sumă extrem de mică pentru cei care vor să-și închirieze chiar și o garsonieră. Suma totală ajunge astfel la 3.711 lei.

Un agent șef adjunct de poliție din operativ primește 3.773 de lei lunar. Cel care a dezvăluit cât câștigă a ajuns, însă, la 4.465 de lei, cu ture de noapte și de week-end. Aici intră 514 lei pentru două week-end-uri lucrate pe luna august. Are 278 de lei pentru echipament, bani care dispar din fluturașul de salariu dacă polițistul primește echipamentul de la Administrativ.

Un ofițer de poliție cu 10 ani vechime a primit pentru luna trecută 4.868 de lei. Pe fluturașul de salariu apar, însă, și 319 lei, echivalentul al unui spor de week-end (16 ore lucrate in zile nelucrătoare) și 163 de lei – norma de echipament, ajungând, în final, la un total 5.350 de lei.

Ce salarii primesc poliștii locali? 

Un polițist local cu 5 ani vechime a primit luna aceasta pentru august 3.371 de lei, cu 480 de lei normă de hrană inclusă. Pentru că a lucrat ture de noapte, polițistul local a mai primit 461 de lei, ajungând la 3.832 de lei pe luna august.

Sumele au fost făcute publice în cel mai recent vlog al polițistului Tavi Perțea (foto)”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button