Expres

Ce să pui în sosul tzatziki pentru a ieși delicios

Iată în rândurile de mai jos ce trebuie să pui în sosul tzatziki pentru a ieși foarte cremos și să fie delicios. Ingredientul secret al celor mai pricepuți bucătari greci. Sosul este pe bază de iaurt și castraveți proaspeți și se pregătește rapid și ușor.


Ieftin și delicios, acesta se pregătește în numai câteva minute. Se face din iaurt strecurat sărat sau cu iaurt diluat. Acesta este secretul rețetei, specialiștii evitând un conținut prea mare de grăsime. Se amestecă cu 2 castraveți, 2-3 căței de usturoi, sare și piper, după gust, zeama de la o lămâie și o lingură de ulei de măsline extravirgin, notează fanatik.ro. Uneori bucătarii din Grecia înlocuiesc zeama de lămâie cu oțetul.


Din compoziție nu trebuie să lipsească verdețurile, printre cele mai folosite fiind mărarul și  pătrunjelul.
Chefii greci obișnuiesc să spele prima oară castraveții și apoi să elimine coaja lor. Legumele se taie de-a lungul pe jumătate pentru a se scoate toate semințele. Pulpa castravetelui se dă prin răzătoarea mică sau se toacă fin.
Se pune compoziția într-un castron, se sărează și se lasă aproximativ 6-7 minute cu puțină apă.
Între timp, iaurtul grecesc se scurge de zer.


Se curăță cățeii de usturoi și se pisează mărunt. Legătura de mărar se spală și se toacă. Castraveții se scurg de zeamă și se adaugă peste ei iaurtul și se amestecă foarte bine.
La final se adaugă mărarul tocat, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Când are consistența dorită se pune usturoiul pisat. Se potrivește cu sare și piper și se servește cu preparatele culinare preferate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button