Expres

Ce să nu comanzi la restaurant! Pe listă sunt și „specialitățile zilei”

Ce să nu comanzi la restaurant!

Când comanzi la restaurant, sunt câteva lucruri de evitat pentru a avea o experiență mai bună:

1. Pește sau fructe de mare într-o zi de luni

  • Multe restaurante primesc marfa proaspătă vinerea, ceea ce înseamnă că luni fructele de mare nu sunt chiar cele mai proaspete.

2. Preparate prea ieftine cu ingrediente scumpe

  • Dacă vezi un preparat cu trufe, somon sau vită Wagyu la un preț suspect de mic, e posibil să fie de calitate inferioară sau să conțină foarte puțin din ingredientul premium.

3. Burgeri sau fripturi bine făcute

  • Dacă ceri carnea “well done”, riști să primești bucăți mai vechi sau mai tari, pe care bucătarii vor să le ascundă sub gătirea excesivă.

4. Specialitățile zilei (în unele cazuri)

  • Uneori, „specialitatea zilei” este doar o metodă de a scăpa de ingrediente aproape expirate. Dacă restaurantul e de încredere, nu e o problemă, dar dacă nu, mai bine evită.

5. Cocktailuri cu ingrediente complicate

  • Dacă locul nu e specializat în cocktailuri, băuturile cu multe ingrediente pot fi făcute prost sau cu alcool de calitate slabă.

6. Preparatele „de casă” fără explicații

  • Dacă un restaurant scrie „prăjitură de casă” sau „ciorbă specială”, dar nu oferă detalii despre ingrediente, e posibil să nu fie chiar atât de „de casă” cum sună.

7. Salate cu prea multe ingrediente

  • Dacă o salată are zeci de ingrediente, există riscul ca unele să fie vechi sau să fi stat prea mult tăiate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre


0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button